ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

1. Τι είναι η teacherland. gr;
Είναι μία διαδικτυακή κοινότητα που παρέχει συνδρομητικά εκπαιδευτικό υλικό για το δημοτικό.

2. Σε ποιους απευθύνεται;
Το εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί για να ακολουθεί με συνέπεια το αναλυτικό πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου. Ως εκ τούτου απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να σχεδιάσουν το αυριανό τους μάθημα, αλλά και στους γονείς που θέλουν να βοηθήσουν αλλά και να ελέγξουν τη μάθηση των παιδιών τους.

3. Για ποια μαθήματα θα βρω υλικό;
Η teacherland.gr διαθέτει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου, δηλαδή από την πρώτη μέχρι την έκτη και για όλα σχεδόν τα μαθήματα, δηλαδή Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Γεωγραφία. Και όλα αυτά για το καθημερινό σας μάθημα, αφού περιλαμβάνονται όλες οι ενότητες της διδακτέας ύλης.

4. Ποια είναι η μορφή του υλικού;
Για το καθημερινό σας μάθημα, θα βρείτε υλικό που περιλαμβάνει: αναλυτικές οδηγίες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διδασκαλίας, φύλλο εργασίας, πολυμεσικό PowerPoint που υποστηρίζει το σχέδιο μαθήματος, διαδραστικό κουίζ και ανάλογα με το μάθημα ένα ολοκληρωμένο φύλλο αξιολόγησης.

5. Ποια είναι η μορφή των αρχείων;
Τα αρχεία που αφορούν το σχέδιο μαθήματος, τα φύλλα εργασίας και τα διαγωνίσματα είναι της μορφής docx, δηλαδή είναι αρχεία Word. Αφού τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να τα διαμορφώσετε σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες (ακόμα και να προσθέσετε το όνομά σας!) αλλά και να τα εκτυπώσετε. Όμοια τα αρχεία των παρουσιάσεων είναι της μορφής pptx δηλαδή είναι αρχεία PowerPoint. Και αυτά, αφού τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε (ακόμα και να προσθέσετε το όνομά σας!).

6. Χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο;
Για να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο. Εφόσον τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να τα μεταφέρετε, να τα εκτυπώσετε, να τα προβάλετε όπως οποιοδήποτε άλλο αρχείο.

7. Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση;
Η teacherland.gr είναι μία συνδρομητική εκπαιδευτική κοινότητα. Μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα αρχεία ή να επιλέξετε ένα από τα πολύ οικονομικά μας πακέτα. Κάθε μεμονωμένο αρχείο κοστίζει 0,80 ευρώ (για τη φετινή χρονιά ισχύει ειδική έκπτωση 50% σε κάθε αγορά σας!).
Στο πρώτο πακέτο: Με 5,95 ευρώ (αντί για 12 ευρώ) μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την τάξη που επιθυμείτε, σε όλα τα αρχεία ενός διδακτικού αντικειμένου τα οποία αντιστοιχούν σε ένα μήνα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε τα Μαθηματικά Νοεμβρίου της ΣΤ’ τάξης και αυτόματα αποκτάτε 25 αρχεία στην τιμή των 5,95 αντί για 20 ευρώ
Στο δεύτερο: Με 11,95 ευρώ (αντί για 24 ευρώ) μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την τάξη που επιθυμείτε, σε όλα τα αρχεία όλων των διδακτικών αντικειμένων τα οποία αντιστοιχούν σε ένα μήνα. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε τον μήνα Οκτώβριο της Ε’ τάξης και πλέον αποκτάτε περισσότερα από 100 αρχεία για τη Γλώσσα, τα Φυσικά, τα Μαθηματικά, τη Γεωγραφία, στην τιμή των 11,95 αντί για 80 ευρώ. Βέβαια, ένα μέρος του εκπαιδευτικού υλικού προσφέρεται απολύτως δωρεάν και αφορά κυρίως τα αρχεία των κουίζ.

8. Πώς εγγράφομαι στην teacherland.gr;
Η εγγραφή στην teacherland.gr είναι απολύτως δωρεάν και γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε απ’ ευθείας στη σελίδα εγγραφής. Μετά την εγγραφή σας, θα αποσταλεί ένα email στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει. Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που περιέχεται, ενεργοποιείται αυτόματα ο προσωπικός σας λογαριασμός. Αν θέλετε, κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικές οδηγίες που αφορούν την εγγραφή καθώς και το αντίστοιχο βίντεο.

9. Πώς κατεβάζω υλικό από την teacherland.gr;
Εφόσον έχετε εγγραφεί στην κοινότητά μας, είστε πολύ λίγα κλικ μακριά από το να κατεβάσετε το υλικό που σας χρειάζεται. Aρκεί να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το συνθηματικό που επιλέξατε κατά την εγγραφή σας και κατόπιν να πλοηγηθείτε στην τάξη και στο μάθημα που σας ενδιαφέρει. Κάνοντας κλικ στο υλικό που σας ενδιαφέρει, θα αναδυθούν τα οικονομικά πακέτα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Αν θέλετε, κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αντίστοιχο βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες.

10. Αν ξεχάσω το συνθηματικό μου;
Για να συνδεθείτε στην teacherland.gr χρειάζεται να εισαγάγετε το email και το συνθηματικό που έχετε επιλέξει κατά την εγγραφή σας. Στην περίπτωση που ξεχάσετε το συνθηματικό σας, μπορείτε να επιλέξετε «Ξέχασα το συνθηματικό μου».

Αυτόματα θα λάβετε στο email σας ένα μήνυμα που θα αναγράφει το συνθηματικό σας.

11. Τι είναι η Σελίδα Προφίλ;
Είναι μία σελίδα που παρουσιάζονται προσωποποιημένες πληροφορίες που αφορούν τον λογαριασμό σας, καθώς επίσης μέσα από αυτή μπορείτε να καταθέσετε χρήματα για τις μελλοντικές αγορές σας.

12. Πώς μπορώ να επισκεφθώ τη Σελίδα Προφίλ;
Αρχικά, θα πρέπει να συνδεθείτε στη σελίδα χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email και το συνθηματικό που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας. Στη συνέχεια, μέσα από το μενού «Χρήστες», επιλέξτε «Σελίδα Προφίλ». Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αντίστοιχο βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες.

13. Ποιες επιλογές πληρωμής έχω;
Υπάρχουν τρεις εναλλακτικοί τρόποι προκειμένου να πιστωθούν χρήματα στον λογαριασμό σας. Αρχικά όμως θα πρέπει να μεταβείτε στη «Σελίδα Προφίλ» και εκεί να επιλέξετε «Κατάθεση χρημάτων». Κατόπιν επιλέξτε ένα από τα προτεινόμενα ποσά, ή εισάγετε οποιοδήποτε άλλο εσείς επιθυμείτε. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το ποσό να είναι μεγαλύτερο των 10 ευρώ. Στη συνέχεια επιλέξτε εάν θα πληρώσετε με πιστωτική/χρεωστικής κάρτα μέσω Viva Payments, μέσω λογαριασμού Paypal ή μέσω μεταφοράς σε τραπεζικό λογαριασμό. Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην αντίστοιχη σελίδα με τις αναλυτικές οδηγίες και το αντίστοιχο βοηθητικό βίντεο.

14. Έχω κωδικό. Πώς τον χρησιμοποιώ;
Εάν δεν διαθέτετε ήδη λογαριασμό στην teacherland.gr, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν μέσω της εγγραφής σας. Η εγγραφή στην teacherland.gr είναι απολύτως δωρεάν και γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. (Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε απ’ ευθείας στη σελίδα εγγραφής.) Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία σας, ακολουθεί ένα ειδικό πεδίο στο οποίο θα εισαγάγετε τον κωδικό που έχετε προμηθευτεί. Τότε αυτόματα θα πιστωθούν στον λογαριασμό σας τα χρήματα που αντιστοιχούν στον κωδικό.

Εάν διαθέτετε ήδη λογαριασμό, τότε μπορείτε να εισαγάγετε τον κωδικό σας αφού κάνετε κλικ στην επιλογή «Κωδικό κουπονιού» μέσα από τη «Σελίδα Προφίλ». Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην σελίδα με τις αντίστοιχες αναλυτικές οδηγίες και το βοηθητικό βίντεο.