ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

2η ενότητα - 8ο κεφάλαιο - Η τέχνη της αρχαϊκής εποχής

Παιδιά, τι θα λέγατε να τρυπώσουμε στο εργαστήριο ενός αγγειογράφου της αρχαίας Ελλάδας; Εκεί μέσα θα δούμε πράγματα θαυμαστά! Μελανόμορφους αμφορείς, ερυθρόμορφα αγγεία, τον τροχό στον οποίο επεξεργάζεται τα υλικά του και τον χώρο αποθήκευσης του πηλού! Ακόμα, θα συνομιλήσουμε με τους Κούρους και τις Κόρες και θα τους ρωτήσουμε πώς διατηρούν τόσα χρόνια τη φρεσκάδα και τη νεανικότητά τους. Τέλος, θα επισκεφτούμε ναούς δωρικού και ιωνικού ρυθμού. Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε στο κεφάλαιο Η τέχνη της αρχαϊκής εποχής της Δ Δημοτικού. Λοιπόν, τι λέτε; Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη μαγικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα;




Έντυπο Υλικό 1

Ημερομηνια: 17-06-2017 Συγγραφεας: Χρήστος Μερεντίτης

Το φύλλο εργασίας στην Ιστορία της Δ Δημοτικού περιέχει τα κυριότερα σημεία του μαθήματος και μια πλειάδα ιστορικών πηγών! Ελάτε να κρυφτούμε σε μια γωνιά του εργαστηρίου ενός αγγειοπλάστη και να δούμε πώς δημιουργεί τα αγγεία του. Στη συνέχεια, θα πετάξουμε μέχρι τις Σάρδεις της Ιωνίας, για να επισκεφτούμε έναν ιωνικό ναό και μετά θα συναντήσουμε τον Αριστόδικο και την Κόρη με τα αμυγδαλωτά μάτια!






ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ




Έντυπο Υλικό 2

Ημερομηνια: 17-06-2017 Συγγραφεας: Χρήστος Μερεντίτης

Οι απαντήσεις στις ασκήσεις και οι οδηγίες προς τον/την εκπαιδευτικό.






ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ




Πολυμεσική Υποστήριξη του Μαθήματος 1

Ημερομηνια: 17-06-2017 Συγγραφεας: Χρήστος Μερεντίτης

Μέσα από 45 διαφάνειες (!!!) θα περιπλανηθούμε στην αρχαία Ελλάδα, θα γνωρίσουμε τον μελανόμορφο και τον ερυθρόμορφο στα αγγεία και τον δωρικό και τον ιωνικό ρυθμό στους ναούς. Επίσης, θα δούμε αρχαιοελληνικούς ναούς και αγγεία και θα συνομιλήσουμε με γοητευτικούς Κούρους και πανέμορφες Κόρες!






ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ




Διαδραστικό Κουίζ 1

Ημερομηνια: 17-06-2017 Συγγραφεας: Χρήστος Μερεντίτης

Η ενότητα ολοκληρώνεται με ένα ακόμη πλούσιο κουίζ 10 ερωτημάτων!