ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Από τον μαγνητισμό στον ηλεκτρισμό-Η ηλεκτρογεννήτρια

Ένα πλήρες διδακτικό σενάριο για την ενότητα "Από τον μαγνητισμό στον ηλεκτρισμό-Η ηλεκτρογεννήτρια" της έκτης δημοτικού. Περιλαμβάνει πρωτότυπες δραστηριότητες εφαρμογής, πειραματισμό αλλά και διαθεματικές. Στο τέλος ακολουθεί ένα κριτήριο αξιολόγησης.
Έντυπο Υλικό 1

Ημερομηνια: 17-10-2016 Συγγραφεας: Βασίλης Γρηγορίου

Σαφής περιγραφή των διδακτικών στόχων, των δυσκολιών των μαθητών, των βημάτων διδασκαλίας πάντα με αρκετές λεπτομέρειες και προτάσεις που χωρίς να κουράζουν καθοδηγούν τον ειδικό αλλά και τους γονείς. Για παράδειγμα: σε ποια περιοχή αναμένουμε να συναντήσουμε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο: σε ΄μια παραθαλάσσια ή σε μία ορεινή και γιατί;


ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ
Πολυμεσική Υποστήριξη του Μαθήματος 1

Ημερομηνια: 17-10-2016 Συγγραφεας: Βασίλης Γρηγορίου

Χέρι-χέρι με το αρχείο word πορεύεται το Powerpoint που βοηθά την οργάνωση των διαδικασιών για την ανάπτυξη της γνώσης. Περιέχει βίντεο από όλα τα πειράματα και περιγραφές όλων των εξαρτημάτων των υδροηλεκτρικών και ατμοηλεκτρικών εργοστασίων.


ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ
Διαδραστικό Κουίζ 1

Ημερομηνια: 17-10-2016 Συγγραφεας: Βασίλης Γρηγορίου

Η αξιολόγηση της μάθησης των μαθητών δεν σημαίνει μόνο τεστ. Μπορεί να γίνει με μία πολυμεσική εφαρμογή, που εμφανίζει σκορ, επισημαίνει τις λανθασμένες απαντήσεις και προάγει την αυτοβελτίωση.