ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Εξάτμιση και συμπύκνωση

Ολοκληρωμένο διδακτικό σενάριο για την εξάτμιση και τη συμπύκνωση στα Φυσικά της Ε΄ δημοτικού. Περιλαμβάνει δραστηριότητες εφαρμογής της γνώσης των μαθητών αλλά και τις αντίστοιχες του βιβλίου, πολυμεσικό υλικό, κριτήριο αξιολόγησης και διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων.
Έντυπο Υλικό 1

Ημερομηνια: 16-10-2016 Συγγραφεας: Βασίλης Γρηγορίου

Οι μαθητές στην ενότητα της θερμότητας παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και συγκεκριμένες προαντιλήψεις. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό τις αναλύει και προτείνει δραστηριότητες χειρισμού τους, συμπληρωματικά με αυτές του σχολικού βιβλίου. Για παράδειγμα, γιατί πέφτει η στάθμη σε ένα ποτήρι με νερό όταν το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο κομοδίνο μας;


ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ

Πολυμεσική Υποστήριξη του Μαθήματος 1

Ημερομηνια: 16-10-2016 Συγγραφεας: Βασίλης Γρηγορίου

Το αρχείο Powerpoint συνοδεύει το αντίστοιχο αρχείο word, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, δομημένο να ακολουθεί χέρι-χέρι το σχέδιο μαθήματος. Ειδικά σχήματα, εικόνες και κινήσεις δημιουργούν ένα άρτιο εκπαιδευτικά και αισθητικά αποτέλεσμα.


ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ
Διαδραστικό Κουίζ 1

Ημερομηνια: 16-10-2016 Συγγραφεας: Βασίλης Γρηγορίου

Η απλή αναφορά της γνώσης είναι βαρετή αλλά και αναποτελεσματική για τους μαθητές. Με τις νέες τεχνολογίες φτιάξαμε ένα διαδραστικό κουίζ ελέγχου των γνώσεών τους που εξάπτει το ενδιαφέρον τους.