ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Μελετάμε τα μίγματα

Για το μάθημα των μιγμάτων των Φυσικών της Ε’ δημοτικού ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό. Περιλαμβάνει νέες δραστηριότητες αλλά και τις αντίστοιχες του βιβλίου, πειράματα, διαγώνισμα και διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων.
Έντυπο Υλικό 1

Ημερομηνια: 16-10-2016 Συγγραφεας: Βασίλης Γρηγορίου

Ακολουθείστε τις διδακτικές προτάσεις για μία στοχευμένη διδακτική πορεία . Θα βρείτε τη θεωρία σε συντομία, τα απαραίτητα υλικά για τα πειράματα, τα σημεία που δυσκολεύονται οι μαθητές και τρόπους να τα ξεπεράσουν. Πλήθος από δραστηριότητες που αφορούν την καθημερινότητα δημιουργούν μία ρεαλιστική προσέγγιση για την επιστήμη και τη ζωή.


ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ
Πολυμεσική Υποστήριξη του Μαθήματος 1

Ημερομηνια: 16-10-2016 Συγγραφεας: Βασίλης Γρηγορίου

Για να ενισχυθεί η συμμετοχή των μαθητών, περιλαμβάνεται ένα αρχείο Powerpoint με πολυμέσα, που απλοποιεί, εξειδικεύει και κινητοποιεί, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.


ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ
Διαδραστικό Κουίζ 1

Ημερομηνια: 16-10-2016 Συγγραφεας: Βασίλης Γρηγορίου

Δραστηριότητες για την ώρα του μαθήματος αλλά και για το σπίτι που μπορούν να κάνουν οι μαθητές μόνοι τους ή με επίβλεψη. Ελέγχουν τις γνώσεις τους χρησιμοποιώντας αρχεία flash ενώ βλέπουν και το σκορ που επιτυγχάνουν. Στο τέλος εμφανίζονται οι σωστές απαντήσεις και επισημαίνονται τα σημεία που έγιναν λάθη.