Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Διδακτική της Λογοτεχνίας και Δημιουργική Γραφή για την Α και Β Δημοτικού.

Ημερομηνια: 02-11-2016

Τα κείμενα του Ανθολογίου αποτελούν την καλύτερη αφορμή για να ασχοληθούμε με τον πλούτο της ελληνικής λογοτεχνίας και να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αγάπη για αυτήν. Η εκπαιδευτική ομάδα της Teacherland αγαπήσει την λογοτεχνία και εγκαινιάζει αυτήν την σχολική χρονιά ένα πρόγραμμα Διδακτικής της Λογοτεχνίας και συγχρόνως μια πρώτη επαφή με την Δημιουργική Γραφή στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Το εκπαιδευτικό υλικό που αφορά το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α και Β Δημοτικού περιλαμβάνει παρουσίασεις σε Powerpoint για τον διαδραστικό πίνακα και σχέδια μαθήματος. Στην παρουσίαση υπάρχουν στοιχεία για το λογοτεχνικό κείμενο, τον συγγραφέα του και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την ενίσχυση της διδακτικής πράξης. Στο σχέδιο μαθήματος δίνονται οι απαντήσεις των ερωτήσεων του σχολικού βιβλίου, προτείνονται επιπλέον δραστηριότητες με την στοχοθεσία τους και πλήρη περιγραφή. Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην καλλιέργεια του γραπτού λόγου, την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της δημιουργικότητας.

 Σας προτείνουμε να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό υλικό για το κείμενο Ερωτόκριτος [Αρετούσα] του Βιτσέντζου Κορνάρου, το οποίο θα βρείτε εδώ.