Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Μπορώ να πάω μια βόλτα με τα παιδιά μου χωρίς να ξοδέψω χρήματα;

Ημερομηνια: 17-11-2016

Το πιο επίκαιρο ερώτημα για έναν σύγχρονο γονιό. Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας θέλουμε να είναι δημιουργικός. Σίγουρα υπάρχουν πολλές επιλογές στο τι μπορούμε να κάνουμε μαζί τους εκτός σπιτιού. Πόσες από αυτές μπορεί να τις αντέξει η τσέπη του Έλληνα γονιού σήμερα; Υπάρχουν προτάσεις που μπορεί να μην στοιχίζουν καθόλου;

Η απάντηση μπορεί να είναι θετική και σας προτείνουμε κάποιες εναλλακτικές προτάσεις πέρα από την παιδική χαρά της γειτονίας σας.

Μια Κυριακή πρωί μπορείτε να κάνετε:

  • μια βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χαζεύοντας την Ακρόπολη και κάνοντας πατίνι ή ποδήλατο. Μπορείτε να συνεχίσετε την βόλτα σας στα στενά της Πλάκας και να δείτε πώς ήταν η παλιά Αθήνα. Ολοκληρώνετε το μεσημέρι με ένα γεύμα που έχετε ετοιμάσει από το σπίτι στου Φιλοπάππου.
  • μια βόλτα στην παραλία του Φαλήρου, χαζεύοντας τη θάλασσα και κάνοντας πάλι πατίνι ή ποδήλατο. Στην συνέχεια κάνετε πικ – νικ στο γρασίδι του πάρκου του Φλοίσβου.
  • μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος και στην οδό Πανεπιστημίου. Το κτίριο του Κοινοβουλίου, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τα νεοκλασικά οικήματα της οδού έχουν να πουν πολλά στα παιδιά σας.
  • μια εξόρμηση στο δασός της Καισαριανής, θαυμάζοντας την φύση τα παιδιά σας θα παίξουν και θα ανακαλύψουν πολλά στο φυσικό περιβάλλον. Ετοιμάστε ταπεράκια, για να φάτε στα ξύλινα τραπέζια που υπάρχουν εκεί.
  • θαυμάστε τα ζώα και παίξτε στην καταπληκτική παιδική χαρά του Εθνικού Κήπου.
  • μια βόλτα στην Πάρνηθα, περπατήστε μέσα στο δασός και σίγουρα θα συναντήσετε ελάφια και άλλα μικρά ζώα. Φωτογραφίστε την Αττική από ψηλά. Το μέρος ενδείκνυται για πικ – νικ και παιχνίδια με μπάλα.
  • Ανεβείτε στον Λυκαβηττό για να χαζέψετε την Αθήνα, να βγάλετε όμορφες οικογενειακές φωτογραφίες και προσπαθήστε να βρείτε πού βρίσκεται το σπίτι σας.

Αυτές είναι μερικές από τις ιδέες μας, για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, μπορεί να έχετε κι εσείς ακόμη περισσότερες. Αν θέλετε να τις μοιραστείτε μαζί μας, τότε στείλτε μας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@teacherland.gr.

)