Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Μπορώ να βρω οργανωμένη σχολική μελέτη που να αναπτύσσει τις δεξιότητες του παιδιού μου;

Ημερομηνια: 08-01-2017

 

Η μελέτη των σχολικών μαθημάτων του Δημοτικού αποτελεί μια πολύ σημαντική υπόθεση καθώς διαμορφώνει την γνωσιακή  βάση η οποία θα συνοδεύει τα παιδιά τόσο στα επόμενα χρόνια όσο και στις επόμενες σχολικές βαθμίδες και στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ζωή.  Παράλληλα, μέσα από τη διδασκαλία των διδακτικών αντικειμένων του Δημοτικού πρέπει να αναπτύσσονται δεξιότητες, στάσεις και συμπεριφορές που ολοκληρώνουν τον χαρακτήρα του παιδιού, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του, καθιστώντας το παράλληλα, έτοιμο να ενσωματωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική ζωή.  Τέτοιες δεξιότητες είναι η:

  • Κριτική σκέψη
  • Επικοινωνία Ενεργητικότητα
  • Δημιουργικότητα Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ)

Σε αυτήν την βάση  ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, δημιούργησε τα Κέντρα Σχολικής Μελέτης AFTER SCHOOL.  Η Σχολική Μελέτη στα AFTER SCHOOL  είναι ένα πρόγραμμα μελέτης, εμπλουτισμού γνώσεων  και δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές Δημοτικού στο οποίο επιτυγχάνεται η καθημερινή προετοιμασία σε όλα τα σχολικά μαθήματα της επόμενης μέρας. Οι μαθητές έρχονται στο χώρο του Κέντρου AFTER SCHOOL της περιοχής τους  καθημερινά, με τα βιβλία του σχολείου για τα μαθήματα της επόμενης μέρας.  Κάθε μαθητής μελετά τα μαθήματα που έχει για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί, αφού εξηγήσουν το μάθημα και οργανώσουν τη μελέτη του παιδιού, επεμβαίνουν όταν κάποιος μαθητής χρειαστεί τη βοήθειά τους. Στο τέλος ελέγχουν κάθε παιδί ξεχωριστά αν έχει κατανοήσει τα μαθήματα του και εάν έχει λύσει σωστά της ασκήσεις του.

Στόχος της Σχολικής Μελέτης AFTER SCHOOL είναι οι μαθητές  να συστηματοποιήσουν τον τρόπο μελέτης τους, να μάθουν να διαβάζουν σε συγκεκριμένο χρόνο και πάνω απ’ όλα η προσπάθεια τους να στέφεται με επιτυχία. 

Η Σχολική Μελέτη AFTER SCHOOL απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού από Α’ έως και ΣΤ’ τάξη, δηλαδή για παιδιά με ηλικίες από 6 έως και 12 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες μπαίνουν οι σωστές βάσεις για τα επόμενα χρόνια του σχολείου ώστε ο μαθητής να μπορεί να ανταπεξέλθει με σιγουριά στις αυξανόμενες απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος. Στα Κέντρα Σχολικής Μελέτης AFTER SCHOOL διδάσκουν πτυχιούχοι Δάσκαλοι Παιδαγωγικού Τμήματος και Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης (Μαθηματικός – Φιλόλογος) με ειδικές γνώσεις και εκπαιδεύσεις (ψυχολογίας, συμβουλευτικής, ειδικής αγωγής κλπ). Η Teacherland συνεργάζεται με τα Κέντρα AFTER SCHOOL καθώς παρέχει το πρωτότυπο έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό της, για όλες τις τάξεις και όλα τα μαθήματα μέσω της εκπαιδευτικής ψηφιακής πλατφόρμας της ( www.teacherland.gr).

Καθημερινά το εργαστήριο μελέτης  λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή 14.00 έως και 18:00. Τα παιδιά  έρχονται για μελέτη 2 ή 3 ωρών μέσα σε αυτό το ωράριο ανάλογα πάντα με το διαθέσιμο χρόνο στο πρόγραμμά τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Σχολικής Μελέτης AFTER SCHOOL πατώντας εδώ.