Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Μελέτη Περιβάλλοντος Γ Δημοτικού: Τα φυτά και το περιβάλλον τους.

Ημερομηνια: 08-01-2017

Στην ενότητα "Τα φυτά και το περιβάλλον τους" της Μελέτης Περιβάλλοντος, οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού εισάγονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναπτύσσουν τα φυτά ανάλογα με το μέρος στο οποίο φυτρώνουν. Χαρακτηριστική αναφορά γίνεται για τα φυτά της ερήμου, της τούνδρας και της ζούγκλας.

Ο διδακτικός στόχος είναι οι μαθητές να διαπιστώσουν ορισμένους τρόπους με τους οποίους τα φυτά προσαρμόζονται στο περιβάλλον όπου ζουν.

Στο φύλλο εργασίας περιλαμβάνονται ενδιαφέρουσες δραστηριότητες μέσα από τις οποίες θα μάθουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν τα φυτά ώστε να μπορούν να φυτρώνουν σε διάφορες περιοχές. Η παρουσίαση σε Powerpoint ακολουθεί βήμα προς βήμα την πορεία του φύλλου εργασίας διευκολύνοντας τον δάσκαλο αλλά και διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών. Το σχέδιο μαθήματος περιλαμβάνει τους διδακτικούς στόχους του μαθήματος αλλά και αναλυτικές οδηγίες για την καλύτερη χρήση των δραστηριοτήτων του φύλλου εργασίας από τον δάσκαλο. Το μάθημα ολοκληρώνεται με ένα επαναληπτικό κουίζ όπου ανακεφαλαιώνονται οι βασικές έννοιες που αποκτηθήκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος. 

Το εκπαιδευτικό υλικό της Μελέτης Περιβάλλοντος της Γ Δημοτικού θα το βρείτε εδώ.