Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Σάντρα Ελευθερίου, Μια εικονογράφος μας μιλάει για την τέχνη της.

Ημερομηνια: 11-01-2017

Η τέχνη της εικονογράφησης είναι μια από τις πιο οικείες στα παιδιά. Αυτή είναι που δίνει χρώμα και εικόνα στα παιδικά βιβλία και μαγεύει τους μικρους αναγνώστες. Μια εικονογράφος παιδικών βιβλίων, η Σάντρα Ελευθερίου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων.

Η Σάντρα Ελευθερίου είναι εικονογράφος και συγγραφέας, ζει και εργάζεται στην Λάρνακα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει και επιμεληθεί περισσότερα από πενήντα βιβλία, σε πολλά από τα όποια έχει κερδίσει βραβεία για την εικονογράφηση τους. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή όπου επίσης έχει διακριθεί.

 

Για την Σάντρα οι κανόνες εικονογράφησης είναι οι παρακάτω:

  • Η εικονογράφηση ακολουθεί το πνεύμα του κειμένου.
  • Οι χαρακτήρες, τα χρώματα, το ύφος της εικονογράφησης είναι σχετικά με το ηλικιακό κοινό στο οποίο το βιβλίο απευθύνεται.
  • Υπολογίζουμε τον χώρο μας μέσα στη σελίδα είτε τυπώνοντας, κόβοντας και τοποθετώντας το κείμενο στη μακέτα μας.
  • Οι χαρακτήρες αποδίδονται σε σχέση με την περιγραφή τους από τον συγγραφέα.
  • Ο χαρακτήρας μας έχει το μέγεθος που ταιριάζει με τη σημαντικότητά του στο κείμενο και όχι σε σχέση με τα άλλα στοιχεία (πραγματικό μέγεθος).
  • Διαβάζουμε από αριστερά προς δεξιά. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετούνται τα στοιχεία μέσα στην εικόνα μας, ανάλογα με την σημαντικότητά τους.

Περισσότερα στοιχεία για την Σάντρα Ελευθερίου θα βρείτε http://sandraeleftheriou.webs. com/

https://www.facebook.com/ sandraikones

 Η εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου είναι εξίσου σημαντική με την συγγραφή του. Ας προτρέψουμε τα παιδιά μας να γράψουν το κείμενο τους και να το εικονογραφήσουν.