Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ιστορία Δ Δημοτικού: O “χρυσός αιώνας” της τέχνης.

Ημερομηνια: 01-02-2017

Στο κεφάλαιο ο «χρυσός αιώνας» της τέχνης ανεβαίνουμε στον λόφο της Ακρόπολης και θαυμάζουμε τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια και το Ερέχθειο. Μάλιστα, βλέπουμε και πώς αυτά τα καλλιτεχνήματα επηρέασαν τα αγάλματα και τα κτήρια πολλών ευρωπαϊκών πρωτευουσών! Ακόμα, μαθαίνουμε για ποιο λόγο διασώθηκαν τόσο πολλά αγγεία της κλασικής εποχής και προσπαθούμε να ακούσουμε τι έχει να μας πει η Καρυάτιδα του Ερεχθείου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Λοιπόν, έτοιμοι για το ταξίδι μας στο χρόνο και στο χώρο; Φύγαμε.

Το φύλλο εργασίας με την ευσύνοπτη απόδοση του μαθήματος, τις ιστορικές πηγές και την ανάλυση αγαλμάτων και αγγείων της κλασικής περιόδου, θα μας ταξιδέψει στον 5ο αιώνας π.Χ.

Μια εξαιρετικά πλούσια προβολή Powerpoint 25 διαφανειών με τα κυριότερα σημεία του μαθήματος, ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης, ανάλυση αγαλμάτων και αγγείων της κλασικής περιόδου και εικόνες από αγάλματα και κτήρια ευρωπαϊκών χωρών η αισθητική και η αρχιτεκτονική των οποίων έχουν επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αρχαιοελληνική τέχνη του αιώνα του Περικλή, θα μας βοηθήσει να μάθουμε τα σημαντικότερα σημεια του μαθήματος.

Το εκπαιδευτικό υλικό για την Ιστορία της Δ Δημοτικού θα το βρείτε εδώ.