Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Διάλογοι Φυσικής

Ημερομηνια: 04-02-2017

H Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (εεφεε), μετά τον προγραμματισμό και την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής / Φυσικών «Αριστοτέλης» προγραμματίζει και την εκπαιδευτική δράση «Διάλογοι Φυσικής» για το σχολικό έτος 2016-2017. Οι Διάλογοι Φυσικής θα διεξάγονται μεταξύ ερευνητών/εκπαιδευτικών (μελών ή συνεργατών της Εταιρείας Φυσικής) και μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

εκπαιδευτικές δράσεις για τη φυσική

Πρόκειται για μια ευρεία εκπαιδευτική δράση αφού απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων, σε όλη τη χώρα, με άμεση αλληλεπίδραση εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών –ακόμη και με πειραματισμούς– που συμπληρώνει και διευρύνει την εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων.

Σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής δράσης είναι η προβολή της επιστήμης της φυσικής στους μαθητές και η ανάδειξη της συμβολής της στη διαμόρφωση της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία και την εφαρμογή καλών πρακτικών και -κυρίως- πειραματισμών της φυσικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη, οι Διάλογοι Φυσικής έχουν σκοπό την ανάδειξη της φυσικής (και) ως πιθανού προσανατολισμού των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με όλες (ή κάποιες από) τις πολλαπλές και ποικίλες επαγγελματικές διεξόδους της.

Οι συγγραφείς της teacherland.gr Βασίλης Γρηγορίου και Νάντια Παπαγεωργίου, ως μέλη της εεφεε από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε, συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση και θέτους τους εαυτούς διαθέσιμους, μαζί με τους υπολοίπους συναδέλφους. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά κατάλογο με τους συμμετέχοντες ερευνητές/εκπαιδευτικούς στην ιστοσελίδα

)