Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Θεατρικό έργο και Powerpoint για την γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Ημερομηνια: 28-02-2017

Για την εκδήλωση της επετείου της 25ης Μαρτίου εισηγούμαστε το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης η οποία θα συνοδεύεται και από οπτικό υλικό, αλλά και από την παρουσία της χορωδίας του σχολείου.

Στο θεατρικό έργο επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι και 17 παιδιών.  Ο τίτλος του θεατρικού έργου είναι «Ο Αγώνας της παλιγγενεσίας – Οι πρόδρομοι και οι πρωτοπόροι». Σε αυτό επιχειρούμε να δούμε όχι μόνο τον ρόλο των αντρών, αλλά και των γυναικών στην προεπαναστατική περίοδο, ενώ παράλληλα αξιοποιούμε και πολλά εικαστικά έργα οι ζωγράφοι των οποίων έχουν εμπνευστεί από την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο. Παράλληλα με την προβολή του θεατρικού θα πρέπει να προβάλλονται οι πίνακες ζωγραφικής (ορισμένοι από αυτούς έχουν καταχωρισθεί στο φυλλάδιο με το θεατρικό) για τους οποίους γίνεται λόγος σε αυτό, οι οποίοι παρουσιάζονται στο Powerpoint που θα βρείτε μαζί με το θεατρικό έργο. Σε αυτήν την παρουσίαση 15 διαφανειών υπάρχουν εξαιρετικοί πίνακες ζωγραφικής εμπνευσμένοι από την ελληνική επανάσταση του 1821, ελλήνων και ξένων ζωγράφων.

Στην προκειμένη περίπτωση τα τραγούδια έχουν ενταχθεί μέσα στο θεατρικό έργο ως αναπόσπαστο τμήμα του, η δε προβολή και πρωτίστως η αξιοποίηση των θεατρικών έργων προδίδει μια διαφορετική προσέγγιση της εκδήλωσης. 

Το υλικό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 θα το βρείτε εδώ.


)