Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Η ύλη για τον διαγωνισμό φυσικής

Ημερομηνια: 01-03-2017

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση, η επιστημονική ομάδα του διαγωνισμού Φυσικής "Αριστοτέλης" είχε έγκαιρα ενημερώσει ότι για τον φετινό διαγωνισμό θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες εξορθολογισμού της ύλης που αφορά τη Φυσική. Το θέμα αποκτούσε ιδαίετερο ενδιαφέρον για την περίπτωση της Στ΄τάξης, αφού πλέον εκεί έχει "μετακινηθεί" η Μηχανική.

Έτσι με χθεσινή ανάρτηση στον ιστότοπο http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/announcments/pdf/yli_dimotikou_2017.pdf επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή μας και οι μαθητές πλέον θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χειριστούν θέματα Μηχανικής, όπως οι δυνάμεις, το δυναμόμετρο, η τριβή, η πίεση (στα στερεά, τα υγρά και τα αέρια). 

Εμείς στην teacherland μπορούμε να σας προτείνουμε πλούσιο υλικό που είναι πλήρως συμβατό με το πνεύμα του διαγωνισμού και το οποίο μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τις παρακάτω συνδέσεις.

Οι δυνάμεις

Δυνάμεις με επαφή-Δυνάμεις από απόσταση

Πώς μετράμε τη δύναμη;

Η τριβή-Μία σημαντική δύναμη

Παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η τριβή

Τριβή-Επιθυμητή ή ανεπιθύμητη;

Η πίεση

Η υδροστατική πίεση

Η ατμοσφαιρική πίεση

Επίσης, στο κανάλι μας στο YouTube (Teacherland Education) μπορείτε να βρείτε πληθώρα πειραμάτων με αναλυτικές απαντήσεις, όπως και αυτό που φαίνεται στην εικόνα: γιατί δεν σπάει κανένα αβγό όταν ανεβαίνουμε πάνω τους;

πίεση, teacherland