Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Διαγωνισμός Λυσίας: Παίζω και βοηθάω.

Ημερομηνια: 13-03-2017

Ο ΛΥΣΙΑΣ (http://www.lysiasedu.org/demo) είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 21η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και την COSMOTE, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΕΔΕ, της ΕΠΥ και της Cyprus Computer Society, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»! Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές, καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει παιδιά.

Δυνατότητα συμμετοχής στο ΛΥΣΙΑ έχουν όλοι οι Έλληνες μαθητές Γ΄ - Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό (Απόδημος Ελληνισμός). Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις στη χρήση των υπολογιστών, παρά μόνο πρόσβαση στο διαδίκτυο. 

Σκοπός του παιχνιδιού

Ψάχνεις σε 7 «Κόσμους» 8 αντικείμενα, βρίσκεις τα 56 αυτά διαφορετικά αντικείμενα, απαντάς στις ερωτήσεις που κρύβονται στα αντικείμενα και πετυχαίνεις το μεγαλύτερο δυνατό σκορ! Οι 7 «κόσμοι» έχουν τα εξής θέματα:

  • Σπαζοκεφαλιές
  • Φυσικός κόσμος
  • Τόποι
  • Γλώσσα - Λογοτεχνία
  • Ιστορία – Κοινωνία
  • Πολιτισμός – Καθημερινή ζωή
  • Αθλητισμός – Ολυμπισμός

Επιλέγεις έναν από τους 7 Κόσμους και ψάχνεις τα 8 αντικείμενά του. Εντοπίζεις ένα αντικείμενο και το επιλέγεις. Μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση με την οποία αυτό συνδέεται, ή να το φυλάξεις στη συλλογή σου για να απαντήσεις αργότερα και να μαζέψεις μερικά ακόμη ή όλα τα αντικείμενα.

Για να πάρεις μια γεύση του δοκιμαστικού διαγωνισμού μπορείς να κανείς κλικ στον σύνδεσμο http://www.lysiasedu.org/demo.

Στην Teacherland μπορείς να βρεις πλήθος εκπαιδευτικά διαδραστικό κουΐζ για να εξασκηθείς για τον διαγωνισμό. Οι παρακατω σύνδεσμοι θα σε βοηθήσουν:

Γλώσσα Γ Δημοτικού

Μελέτη Περιβάλλοντος Γ Δημοτικού

Γλώσσα Δ Δημοτικού

Μελέτη Περιβάλλοντος Δ Δημοτικού

Ιστορία Δ Δημοτικού

Γλώσσα Ε Δημοτικού

Φυσικές Επιστήμες Ε Δημοτικού

Ιστορία Ε Δημοτικού

Γλώσσα Στ Δημοτικού

Φυσικές Επιστήμες Στ Δημοτικού

Ιστορία Στ Δημοτικού

Οι μαθητές που θα κερδίσουν στον διαγωνισμό θα πάρουν πλούσια δώρα, μεταξύ αυτόν notebook, παιχνιδομηχανές, tablet, mp4, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και υποτροφίες στο TECHNOkids.

)