Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά – ήρωες, για την πίστη, την δύναμη και την υπομονή τους.

Ημερομηνια: 06-06-2017

Η Dreamland της Μάσσα Ζαχαρία  - Φασούλα σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που την κρατάς στα χέρια σου. Πρόκειται για ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο και εξαιρετική εικονογράφηση από την Μαριάννα Φραγκούλη. Η Ελληνοεκδοτική, για άλλη μια φορά, μας προσφέρει μια ποιοτική έκδοση παιδικού βιβλίου.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 ετών και πάνω. Πρόκειται για μια περιπέτεια διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει στα παιδικά βιβλία. Ήρωας του βιβλίου είναι ένα αγόρι, ο Γιαννάκης, που πάσχει από κάποια ασθένεια. Λόγω της ασθένειας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Κάθε βράδυ, στα όνειρα του, ταξιδεύει σε μια μαγική χώρα, την Ονειροχώρα! Στην χώρα αυτή ζουν ήρωες από τα παραμύθια όλου του κόσμου, γνωστοί και άγνωστοι. Μόνο τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται την Ονειροχώρα. Ο Γιαννάκης στα όνειρα του θα περάσει απίστευτες περιπέτειες εκεί. Θα διασκεδάσει, θα γνωρίσει αγαπημένους ήρωες και θα διδαχτεί πολλά από αυτούς. Το πιο σημαντικό μάθημα για εκείνον είναι ότι:

«Αν πιστεύεις και θέλεις κάτι πολύ, αν έχεις δύναμη και υπομονή, αυτά τα μαγικά μπορούν να γίνουν και αλλού»

Κάθε βράδυ στο νοσοκομείο, ο Γιαννάκης έκλεινε τα μάτια και χαμογελούσε… Ήξερε πως το άλλο πρωί θα ήταν περισσότερο δυνατός για να καταφέρει αυτό που ήθελε πολύ, να γίνει καλά. Κάπως έτσι, νίκησε την αρρώστια!

Μπορεί το βιβλίο να μας ταξιδεύει από την μια σε κόσμους παραμυθένιους, αλλά μας φέρνει μπροστά σε ένα από τα θέματα που συναντάμε συχνά στην πραγματικότητα, την παιδική ασθένεια. Για όλα αυτά τα παιδιά που παλεύουν, για όλους αυτούς τους μικρους ήρωες που μας δίνουν μαθήματα για την ελπίδα, την πίστη και την υπομονή, αξίζει να διαβάσουμε αυτό το βιβλίο.

Αν το παιδί σας αγαπάει την λογοτεχνία και την δημιουργική γραφή μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Summer School που διοργανώνει η εκπαιδευτική ομάδα της Teacherland, πληροφορίες θα βρείτε εδώ.