Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

«Παίζω με τους μύθους» - Ένα ταξίδι από τα Αρχαία στα Νέα Ελληνικά.

Ημερομηνια: 08-06-2017

Στο Summer School της Teacherland τα Αρχαία Ελληνικά θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η εκπαιδευτική μας ομάδα έχει σχεδιάσει ένα υπέροχο πρόγραμμα που θα κανει τα παιδιά να λατρέψουν την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία με διαδραστικό και παιγνιώδη τρόπο να έρθουν σε επαφή και να έρθουν σε επαφή την ομορφιά της Ελληνικής γλώσσα στο πέρασμα των αιώνων. Θα σχεδιάσουν και θα γίνουν ήρωες στο δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι, θα αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες για να βρεθούν στη θέση διάσημων αστρονόμων, θα αγορεύσουν ως δεινοί ρήτορες σε «αίθουσα» δικαστηρίου για να υπερασπιστούν το δίκαιο και τέλος θα διασκευάσουν, αλλά και θα δραματοποιήσουν, αρχαίους μύθους αντικαθιστώντας τα αρχαία αντικείμενα των ιστοριών με άλλα σύγχρονα μας. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι τους αυτό θα είναι, οι ήρωες της Teacherland, Μαργαρίτα και Αριστείδης, το ρομποτάκι των Αρχαίων Ελληνικών μας και ο δάσκαλος Καλλισθένης, άρτι «αφιχθείς» από την Όλυνθο της Χαλκιδικής. 

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία με διαδραστικό και παιγνιώδη τρόπο να έρθουν σε επαφή και να έρθουν σε επαφή την ομορφιά της Ελληνικής γλώσσα στο πέρασμα των αιώνων. Θα σχεδιάσουν και θα γίνουν ήρωες στο δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι, θα αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες για να βρεθούν στη θέση διάσημων αστρονόμων, θα αγορεύσουν ως δεινοί ρήτορες σε «αίθουσα» δικαστηρίου για να υπερασπιστούν το δίκαιο και τέλος θα διασκευάσουν, αλλά και θα δραματοποιήσουν, αρχαίους μύθους αντικαθιστώντας τα αρχαία αντικείμενα των ιστοριών με άλλα σύγχρονα μας. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι τους αυτό θα είναι, οι ήρωες της Teacherland, Μαργαρίτα και Αριστείδης, το ρομποτάκι των Αρχαίων Ελληνικών μας και ο δάσκαλος Καλλισθένης, άρτι «αφιχθείς» από την Όλυνθο της Χαλκιδικής. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Summer School θα διαβάσετε εδώ.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση του εκπαιδευτικού υλικού της Teacherland για τα Αρχαία Ελληνικά κάντε κλικ εδώ.