Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ: Περίληψη κειμένου

Ημερομηνια: 21-09-2017

Το βιβλίο «Περίληψη κειμένου, ένα πνευματικό παιχνίδι που οξύνει τον νου» του Χρήστου Μερεντίτη είναι ένα εγχειρίδιο που προορίζεται για όποιον επιθυμεί να γνωρίζει πώς να αποδίδει σε περίληψη απαιτητικά κείμενα.

            Στο βιβλίο περιέχονται συνολικά 40 κείμενα με θέματα που άπτονται της διπλωματίας, της βιολογίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δικαιωμάτων των γυναικών, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της βιολογίας, της οικολογίας και της εξωτερικής πολιτικής. Εκτός από οδηγίες για το πώς γράφεται μια περίληψη, υπάρχουν οι περιλήψεις των κειμένων, αλλά και σχεδιαγράμματα για κάθε ένα κείμενο, ώστε ο αναγνώστης να καθοδηγείται αναλυτικά στη διαδικασία της γραφής μιας περίληψης. Ακόμη, περιέχονται όλα τα θέματα που είχαν δοθεί από τον ΑΣΕΠ σε προηγούμενους διαγωνισμούς (9 κείμενα), 100 ερωτήσεις μικρο-περίληψης, ασκήσεις συνωνύμων, αντιθέτων και ορθογραφίας!

            Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε υποψηφίους διαγωνισμών δημοσίου (προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Κύπρο), σε δημοσιογράφους, σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να είναι σε θέση να αποδίδει σε ευσύνοπτη μορφή ένα απαιτητικό κείμενο.

Ο Χρήστος Μερεντίτης είναι φιλόλογος Bc, M.ed., συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Teacherland. Περισσότερα για τον συγγραφέα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Μεταξύ των βιβλίων του συγκαταλέγεται το βιβλίο Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια – Οδηγός προετοιμασίας για την Γλώσσα.

)