Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ένα κανάλι με πειράματα

Ημερομηνια: 22-09-2017

 

Η Φυσική στο δημοτικό περιλαμβάνει πολλά πειράματα πάνω στα οποία στηρίζεται όλη η διαδικασία της διδασκαλίας και της μάθησης. Δηλαδή οι μαθητές ως μικροί επιστήμονες εκτελούν καθημερινά τα πειράματα του βιβλίου και στη συνέχεια καλούνται να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους και τα συμπεράσματά τους.

κανάλι στο youtube με πειράματα φυσικής

Τι γίνεται όμως όταν τα πειράματα αυτά δεν γίνονται στην τάξη; Λόγοι όπως η πίεση του διδακτικού χρόνου, η έλλειψη υλικών, ακόμα και το άγχος που δημιουργεί στους εκπαιδευτικούς η πειραματική διαδικασία, οδηγεί πολλές φορές στην σταδιακή της αδρανοποίηση.

Επίσης, ακόμα και όταν γίνονται στην τάξη, είναι χρήσιμη η επανάληψη τους και στο σπίτι ώστε οι μαθητές να μπορούν να εστιάσουν σε συγκεκριμένα σημεία και να παρακολουθήσουν με τους δικούς τους ρυθμούς και σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.

Η teacherland.gr έχει δημιουργήσει στο YouTube το μεγαλύτερο ελληνικό κανάλι πειραμάτων, που περιλαμβάνει όλα τα πειράματα του σχολικού βιβλίου για την Ε΄ και την Στ΄ αλλά και πολλά άλλα. 

Στη διεύθυνση www.youtube.com/TeacherlandEducation θα βρείτε καλαίσθητα βίντεο, σε υψηλή ανάλυση, με αναλυτικές οδηγίες και ερμηνείες. Ευκαιρία λοιπόν να χρησιμοποιηθούν μέσα στην τάξη (όχι ως υποκατάστατο του πραγματικού πειραματισμού, αλλά ως επανάληψή του) ή στο σπίτι.

Το κανάλι της www.teacherland.gr  το έχουν εμπιστευθεί ήδη 200.000 θεατές εμπλουτίζοντας το καθημερινό τους μάθημα, όπως και οι εκδόσεις Πατάκη,  όπου στα βιβλία «Κατακτώ την κορυφή Φυσικά Ε΄», «Κατακτώ την κορυφή Φυσικά Στ΄» και «Κατακτώ την κορυφή Φυσικά Α' Γυμανσίου» έχουν εκτενείς αναφορές στα πειράματά μας.