Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Υποτροφίες για μαθητές Α Λυκείου από Ιδιωτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018 – 19.

Ημερομηνια: 28-11-2017

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι μαθητές που τελειώνουν το Γυμνάσιο επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε ένα απαιτητικό Λύκειο. Όσοι από αυτούς είναι άριστοι, μπορούν να επιτύχουν μια Υποτροφία Αριστείας σε κάποια Ιδιωτικά Σχολεία ή να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πλήρωσης κενών θέσεων που διενεργούν τα Πρότυπα Λύκεια.

Οι Υποτροφίες Αριστείας παρέχουν κάθε χρόνο αρκετά Ιδιωτικά Σχολεία. Πρόκειται για υποτροφίες από τα μεγαλύτερα και καλύτερα Ιδιωτικά Σχολεία και μπορούν να είναι από 100% και για όλα τα έτη (ακόμα και μέχρι τη Γ' Λυκείου) μέχρι και απλές ετήσιες υποτροφίες. Το κάθε σχολείο ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας του τις ημερομηνίες των εξετάσεων. Συνήθως οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο διάστημα από τέλος Μαρτίου έως και αρχές Μαΐου. Τα μαθήματα που εξετάζονται οι μαθητές είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Η εκπαιδευτική ομάδα της Teacherland, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις ευκαιρίες που μπορούν να έχουν πολλοί αριστούχοι μαθητές για να συνεχίσουν την πορεία τους στο Λύκειο σε ένα σχολείο που θα τους δώσει δυνατότητες διάκρισης. Για αυτόν τον λόγο σας αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια από τα σχολεία, που χορηγούν Υποτροφίες Αριστείας και τα Πρότυπα Λύκεια της χώρας.

Ιδιωτικά Σχολεία στην Αττική:

Ιόνιος Σχολή https://www.ionios.gr/el/

Σχολές Μωραΐτη http://moraitis.edu.gr/school/

Saint Joseph http://www.stjoseph.gr/

Ουρσουλίνες http://www.ursulines.gr/

Εκπαιδευτήρια Δούκα http://www.doukas.gr/

Ελληνική Παιδεία http://elp.gr/

Κωστέα Γείτονα http://cgs.gr/

Ζηρίδη http://www.ziridis.gr/

Εκπαιδευτήρια Ο ΠΛΑΤΩΝ http://platon.gr/

Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος http://impanagiotopoulos.gr/

Ελληνογαλλικό Αγίας Παρασκευής http://www.lfh.edu.gr/el

Pierce http://www.pierce.gr/

Κολλέγιο Αθηνών https://www.haef.gr/

 

Ιδιωτικά Σχολεία στην Θεσσαλονίκη:

Μαντουλίδης https://mandoulides.edu.gr/

Κολέγιο Ανατόλια http://www.anatolia.edu.gr/

 

Πλήρωση κενών θέσεων στα Πρότυπα Λύκεια 

Οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Λύκεια έχουν καταργηθεί από το 2015, αλλά στην περίπτωση που προκύπτουν κενές θέσεις στην Α Λυκείου, τότε διενεργούνται. Η κάλυψη τυχόν κενών θέσεων θα γίνει με την ίδια διαδικασία, με την οποία επιλέχθηκαν αρχικά οι μαθητές/τριες που θα φοιτούν στην ίδια τάξη (Α' Λυκείου) , ήτοι με εξετάσεις στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά, οι οποίες θα διενεργηθούν με την ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. της σχολικής μονάδας. Η ανακοίνωση των εισακτέων και των επιλαχόντων/ουσών μαθητών/τριών θα γίνει ανά σχολείο με ευθύνη του οικείου ΕΠ.Ε.Σ., το οποίο σε κάθε περίπτωση έχει την ευθύνη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η πλήρωση των τυχόν κενών θέσεων των λοιπών τάξεων πλην της Α' για κάθε Πρότυπο Λύκειο  θα γίνει με την ίδια διαδικασία με την οποία επιλέχθηκαν αρχικά οι μαθητές/τριες που φοιτούν στην ίδια τάξη, ήτοι εξετάσεις, με την ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου και ύστερα από σχετική προκήρυξη που αναρτάται εγκαίρως υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα και προαιρετικά στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου του Προτύπου Λυκείου.

Τα Πρότυπα Λύκεια της χώρας είναι τα παρακάτω:

Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων

Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής

Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

 

Για μια άριστη προετοιμασία στην υλη των Μαθηματικών που εξετάζονται στα Πρότυπα Λύκεια και στις εξετάσεις των Υποτροφιών Αριστείας  προτείνουμε το βιβλίο Διαγωνιστικά Μαθηματικά της Μαρίας Πριοβόλου, Εκδόσεις Πατάκη.


 

Αν ενδιαφέρεστε για την εισαγωγή σε Πρότυπο Γυμνάσιο ή για Υποτροφίες Ιδιωτικών Γυμνασίων τότε διαβάστε το άρθρο εδώ. Επίσης διαβάστε το άρθρο για τις Αθλητικές Υποτροφίες εδώ.