Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Μα ποιος είναι ο ντετέκτιβ Ζίζης Ζιζηφιολάκης;

Ημερομηνια: 02-12-2017

Γνωρίσαμε τον Ζίζη σε μια εκδήλωση των Εκδόσεων Παρισιάνου και πειστήκαμε ότι είναι δαιμόνιος ντετέκτιβ. Ενας ντετέκτιβ που έκλεψε την καρδιά των οκτάχρονων παιδιών μας και θέλησαν να τον διαβάσουν αμέσως.

Ας τον αφήσουμε να μας συστηθεί:

«Γεια και χαρά! Είμαι ο Ζίζης Ζιζηφιολάκης, ιδιωτικός ντετέκτιβ στη Μεγαλόπολη Μεγαλουπόλεως. Είμαι έντεκα χρονών και αποφάσισα να εκπληρώσω το όνειρο της ζωής μου, να γίνω δηλαδή ιδιωτικός ντετέκτιβ για να εξιχνιάζω μυστήρια, δολοφονίες, απαγωγές, κλοπές πολύτιμων κοσμημάτων και ότι άλλο απαιτεί τις ικανότητες μου»

Η συγγραφέας και καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Μαρία Αντωνίου που εμπνεύστηκε τον Ζίζη του έδωσε πολλά χαρίσματα: Εξυπνάδα, διορατικότητα, παρατηρητικότητα, υπομονή, τσαχπινιά και βεβαίως φαντασία. Οι πελάτες και οι θαυμαστές του αυξάνονται ύστερα από κάθε εξιχνίαση και καταφθάνουν με καινούργια μυστήρια προς λύση. Με γλώσσα που κερδίζει τους μικρους μας φίλους, με θέμα παιχνιδιάρικα και γεμάτο χιούμορ, τα παιδιά βυθίζονται στην ανάγνωση του μυστηρίου. Τα εξαιρετικά σκίτσα της Ευτυχίας Τσουκαλά στολίζουν την περιπέτεια και εμπνέουν τα παιδιά. 

Στο πρώτο βιβλίο (από τα τέσσερα της σειράς) «Ζι Ζι 1 : Ο υπερπολυτιμότατος λίθος, Ευτύχιος», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιάνου, ο Ζίζης πρέπει να λύσει το μυστήριο της κλοπής της κοκαλένιας τιάρας της Μαραμπέλα Κουκουτσακου της δεύτερης. Θα βρει ο Ζίζης τον ένοχο της κλοπής της τιάρας που ο πολύτιμος λίθος που έχει επάνω της την κανει ανεκτίμητη;

Εμείς το ανακαλύπτουμε. Εσείς;