Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Μαθηματικά με άρωμα Χριστουγέννων

Ημερομηνια: 11-12-2017

Με αφορμή τα Χριστούγεννα δημιουργήσαμε μαθηματικές δραστηριότητες βασισμένες στο Αναλυτικό Πρόγραμμα. Στόχος μας είναι οι μαθητές να κάνουν επανάληψη όλων όσων διδαχτήκαν στο Α Τρίμηνο με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

Ο Άγιος Βασίλης στέλνει στα παιδιά ένα δωράκι γεμάτο ….. πράξεις. Στη συνέχεια τα παιδιά βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να μετρήσει τα δώρα που έχει στο σάκο του και να γεμίσει τον σάκο του με δώρα συμπληρώνοντας τα μοτίβα. Τέλος ένα ξωτικό χρειάζεται την βοήθεια των παιδιών για να φτάσει στο χωριό του Άγιου Βασίλη, συμπληρώνουν τους αριθμούς που λείπουν για να φτιάξουν τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό. Όλα αυτά θα τα βρειτε στις χριστουγεννιάτικες μαθηματικές δραστηριότητες για την Α Δημοτικού εδώ.

Οι μαθητές στολίζουν τις μπάλες με αριθμούς κάνοντας σύγκριση και φτιάχνουν την δίκη τους  χριστουγεννιάτικη μπάλα με την βοήθεια της συμμετρίας. Στη συνέχεια βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να μετρήσει τα δώρα που έχει στον σάκο του κάνοντας πρόσθεση, αναγνωρίζοντας το είδος του κάθε γεωμετρικού στερεού και γεμίζουν τον σάκο του με δώρα συμπληρώνοντας τα μοτίβα. Τέλος ένα ξωτικό χρειάζεται την βοήθεια των παιδιών για να φτάσει στο χωριό του Άγιου Βασίλη, συμπληρώνουν τους αριθμούς που λείπουν για να φτιάξουν τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό. Όλα αυτά θα τα βρειτε στις χριστουγεννιάτικες μαθηματικές δραστηριότητες για την Β Δημοτικού εδώ.

Τα παιδιά βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να μετρήσει τα δώρα που έχει στον σάκο του κάνοντας πρόσθεση αναγνωρίζοντας το είδος του κάθε γεωμετρικού στερεού και έπειτα να μοιράσει τα δώρα υπολογίζοντας μήκη. Έπειτα γεμίζουν τον σάκο του Άγιου Βασίλη  με δώρα συμπληρώνοντας τα μοτίβα και  παρέα με το ξωτικό βρίσκουν την κρυμμένη φράση κάνοντας πολλαπλασιασμούς. Τέλος ένα ξωτικό χρειάζεται την βοήθεια των παιδιών για να φτάσει στο χωριό του Άγιου Βασίλη, συμπληρώνουν τους αριθμούς που λείπουν για να φτιάξουν τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό. Όλα αυτά θα τα βρειτε στις χριστουγεννιάτικες μαθηματικές δραστηριότητες για την Γ Δημοτικού εδώ