Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Η Ρουμπίνη των Δασών, της Λίνας Μουσιώνη σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου.

Ημερομηνια: 24-12-2017

Τα βιβλία της Λίνας Μουσιώνη τα έχουμε αγαπήσει από την πρώτη στιγμή που τα πιάσαμε στα χέρια μας. Φέτος η Λίνα θα μας κάνει, για άλλη μια φορά, να ζήσουμε δυνατά μέσα από την ιστορία της Ρουμπίνης, ενός κοριτσιού που έχει μπει στην εφηβεία.

Την αφήγηση της ιστορίας έχει αναλάβει η μικρή ξαδέρφη της Ρουμπίνης, η Σμαράγδα. Η Σμαράγδα ανησυχεί πως η αδελφή της έχει άσχημα μπλεξίματα. Τα φερσίματα της μεγάλης, έφηβης αδελφής της φαίνονται παράξενα. Έτσι αποφασίζει να την κατασκοπεύσει και να ψάξει στα πράγματα της. Πρώτο στοιχείο ότι κάτι δεν πάει καλά, το βιβλίο «Ρομπέν των Δασών». Η Σμαράγδα θυμάται ότι η Ρουμπίνη ήθελε να βοηθήσει τον κόσμο όπως αυτος. Άραγε τι να σχεδιάζει;

Η Ρουμπίνη θέλει να πάρει μέρος σε μια μαθητική συναυλία με την μπάντα των φίλων της και θα το κανει! Όμως μια απρόοπτη εξέλιξη τους περιμένει, ένα σαμποτάζ! Όμως η μικρή αδελφή Σμαράγδα θα δώσει την λύση!

Ένα υπέροχο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού που έχουν μεγαλύτερα αδέλφια και θα ήθελαν πολύ να κατανοήσουν την συμπεριφορά τους. Το απίστευτο χιούμορ που συνοδεύει την γραφή της Λίνας Μουσιώνη θα κάνει τους μικρούς μας φίλους να μην αφήνουν το βιβλίο από τα χέρια τους. Οι εικόνες της Σάντρας Ελευθερίου εμπλουτίζουν το κείμενο και πραγματικά θα θέλαμε να τις κρεμάγαμε στις τοίχους παιδικών δωματίων!

Η «Ρουμπίνη των Δασών» αποτελεί μια εξαιρετική έκδοση παιδικού βιβλίου με χοντρό εξώφυλλο για να μείνει για πάντα στην παιδική βιβλιοθήκη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.