Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ταξίδι στο φεγγάρι! Μια υπέροχη ιστορία με νεράιδες.

Ημερομηνια: 24-12-2017

Η Ευρυδίκη φτάνει το καλοκαίρι με την οικογένεια της στην όμορφη Σαμοθράκη, για να γνωρίσει τον θείο του πατέρα της, τον παππού Παύλο, που έχει απομακρυνθεί απ΄όλους. Η παραμονή της εκεί όμως κρύβει εκπλήξεις… Ο παππούς Παύλος αποκαλύπτει στην Ευρυδίκη το μεγάλο του μυστικό και της ζητάει να ανέβουν στο «Φεγγάρι» του νησιού …. Η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο!

Ας διαβάσουμε τι έχει να μας πει η ίδια η Ευρυδίκη:

«Γεια σας! Με λένε Ευρυδίκη και αποφάσισα να σας διηγηθώ μια περιπέτεια που μου συνέβη όταν ήμουν μικρή. Ίσως την πιστέψετε, ίσως όχι.

Λένε πως τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία και πλάθουν πρόσωπα και πράγματα που δεν υπάρχουν. Εγώ πάλι νομίζω πως απλώς ανοίγουν πιο εύκολα την καρδιά τους να δεχτούν ό,τι απορρίπτουν οι μεγάλοι.

Έτσι, είναι μάλλον συνηθισμένο να μιλήσει κανείς για νεράιδες. Γιατί κι εγώ θα σας διηγηθώ μια ιστορία που συνέβη στην όμορφη Σαμοθράκη, στο νησί όπου γεννηθήκαν οι νεράιδες!

Ξέρετε, νιώθω πολύ τυχερή που τις συνάντησα. Υποσχέθηκα ότι όσο ήμουν μικρή δεν θα φανέρωνα σε κανέναν τη γνωριμία μας. Αυτό θα γινόταν μονό όταν μεγάλωνα. Και τήρησα την υπόσχεση μου.»

Το γιατί θα το μάθουν οι μικροί μας φίλοι διαβάζοντας το εξαιρετικό βιβλίο της Ειρήνης Πουλάκου που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Το βιβλίο πλαισιώνεται από την φανταστική εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν ότι οι υπεράνθρωπες δυνάμεις δεν βρίσκονται μόνο έξω από εμάς αλλά και μέσα μας, καθώς οι νεράιδες  προσφέρουν στην μικρή πρωταγωνίστρια την ευκαιρία να αποδείξει την δύναμη της ψυχής της.