Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Η ΧΑμένη ΧΑρά της Θυμιώς.

Ημερομηνια: 24-12-2017

Το παραμύθι της Βούλας Γιαγκάζογλου Παπούδα «Η ΧΑμένη ΧΑρά της Θυμιώς» σε εικονογράφηση της Μαιρηλία Φωτιάδου, που έχει την υπογραφή της Ελληνοεκδοτικής, μας εντυπωσίασε και σας το παρουσιάζουμε.

Μια φορά, ίσως να ήταν παλιά, ίσως και στα χρόνια τα τωρινά, ζούσε ένα κορίτσι γελαστό σαν μέλι γλυκό, η Ευθυμία…

Η Ευθυμία, που λέτε, φαινόταν στα μάτια των άλλων παιδιών διαφορετική… και η ζεστή καρδιά της με τα χρόνια πάγωσε και γέμισε θυμό! Τόσο θυμό, που άλλαξε το όνομα της και το έκανε Θυμιώ!

Η Θυμιώ έμαθε να μισεί τη ΧΑΡΑ! Ακόμη και στο άκουσμα της λέξης πάθαινε αλλεργία… Μια μέρα βροχερή, όμως, κάποιος χτυπά επίμονα την πόρτα του σπιτιού της. Θα ανοίξει την πόρτα η Θυμιώ; Θα δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό της να αλλάξει;

Ένα παραμύθι που μας μαθαίνει ότι αν τύχει και μας επισκεφτεί η κυρία Οργή, να την κλειδώσουμε γερά, να την στριμώξουμε σε μια μικρή γωνίτσα στην καρδιά μας! Διότι η οργή δεν μας αφήνει να χαρούμε, να γελάσουμε. Η ιστορία της Ευθυμίας  θα μας μάθει ότι από κανένα παιδί στον κόσμο δεν πρέπει να λείπει το γέλιο.

Η Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα μας αφηγείται ένα υπέροχο συναισθηματικό παραμύθι. Παίζει με εξαιρετική μαεστρία με τις λέξεις και δίνει στο κείμενο της ιδιαίτερο χρώμα. Οι εικόνες της Μαιρήλιας Φωτιάδου θα μαγεύσουν τους μικρους αναγνώστες με την εκφραστικότητα τους. Πρόκειται για ένα μικρό διαμαντάκι για την παιδική βιβλιοθήκη σας.

)