Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Εξετάσεις Υποτροφιών στα Ιδιωτικά Σχολεία.

Ημερομηνια: 20-02-2018

Η εκπαιδευτική ομάδα της Teacherland ενδιαφέρετε ιδιαίτερα για τις ευκαιρίες διάκρισης και αριστείας που δίνονται σε μαθητές. Για αυτόν τον λόγο έχουμε συγκεντρώσει τις σημαντικότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις υποτροφιών που διενεργούν τα Ιδιωτικά Σχολεία.

 

Ελληνική Παιδεία www.elp.gr

Τα Εκπαιδευτήρια "Η Ελληνική Παιδεία" προσφέρουν 12 τριετείς υποτροφίες στο 100% των διδάκτρων σε άριστους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου το σχολικό έτος 2018 - 2019. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 8:30 π.μ., στο σχολικό συγκρότημα Αμαρουσίου. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Επίσης, τα εκπαιδευτήρια “Η Ελληνική Παιδεία” προκηρύσσουν υποτροφίες για μαθητές που θα διακριθούν στο διαγωνισμό Καγκουρόσε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο και αν έχουν αυτοί εξεταστεί. Αν ο μαθητής φοιτά σε άλλο σχολείο της Αττικής κερδίζει υποτροφία 50% επί των διδάκτρων. Η υποτροφία θα ισχύσει μέχρι να αποφοιτήσει ο μαθητής από την αντίστοιχη βαθμίδα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), εφʼ όσον διατηρήσει άριστη επίδοση και ήθος. 

Εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία των μαθητών για τον διαγωνισμό Καγκουρό μπορείτε να βρειτε εδώ.

Κωστέα Γείτονα www.cgs.gr/

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10/3/2018 9:00 π.μ.  Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αγγλικών. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Τα θέματα εξέτασης των Μαθηματικών περιλαμβάνουν και ασκήσεις τύπου SCAT, μπορείτε να βρειτε αντίστοιχες ασκήσεις εδώ και εδώ.

Saint Joseph www.stjoseph.gr/

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Γαλλικών ή Αγγλικών. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία στο μάθημα των Γαλλικών μπορείτε να βρειτε εδώ.

Νέα Γενιά Ζηρίδη www.ziridis.gr/

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4/3/2018 9:00 π.μ.. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην Ελληνική Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στα Αγγλικά. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Ιόνιος Σχολή www.ionios.gr/el/

Για τις Υποτροφίες της Ιόνιου Σχολής η εξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/3/2018 στις 9:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Φιλόθεη. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Σχολή Μωραΐτη www.moraitis.edu.gr/school/

Η Σχολή Μωραΐτη διοργανώνει  το Σάββατο 10/3/2018 εξετάσεις για νέους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α Γυμνασίου του σχολείου. Οι μαθητές εξετάζονται στην Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και σε Γενικές Γνώσεις. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Εκπαιδευτήρια Ο ΠΛΑΤΩΝ www.platon.gr/

Τα Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ», θα πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία στο σχολείο μέσα στον Απρίλιο 2018. Οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα, για την Α΄ Γυμνασίου, στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα για το ελληνικό πρόγραμμα και επιπλέον στα Αγγλικά για το Δίγλωσσο Πρόγραμμα.

Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος www.impanagiotopoulos.gr/

Η αξιολόγηση των υποψήφιων μαθητών για υποτροφία με την διαδικασία της ατομικής εξέτασης και συνέντευξης έχει ξεκινήσει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να δηλώσετε ενδιαφέρον. 

Pierce www.pierce.gr/

Οι εξετάσεις για εισαγωγή στην Α΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, Αγγλικά 10:00 π.μ, Γλώσσα και Μαθηματικά 12:00 – 13:00 π.μ. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Εκπαιδευτήρια Δούκα http://www.doukas.gr

Οι εξετάσεις για εισαγωγή με υποτροφία θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 18/3/2018. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην Νεοελληνική Γλώσσα, στα Μαθηματικά και σε Λοιπές Γνώσεις. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μαντουλίδης www.mandoulides.edu.gr/

Οι εξετάσεις για εισαγωγή με υποτροφία θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 09:00. Τα εξεταζόμενα μαθήματα για τις εξετάσεις υποτροφιών των ενδιάμεσων τάξεων (Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου) αφορούν την ύλη της χρονιάς που ολοκληρώθηκε και είναι τα εξής:

  • Β', Γ' Γυμνασίου και Α΄Λυκείου: Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά.
  • Β', Γ' Λυκείου: Νεοελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Ομάδα Προσανατολισμού Α).
  • Β', Γ' Λυκείου: Νεοελληνική  Γλώσσα και Μαθηματικά (Ομάδα Προσανατολισμού Β και Γ).

Κολέγιο Ανατόλια http://www.anatolia.edu.gr/cms.jsp?extLang

Οι εξετάσεις για εισαγωγή με υποτροφία θα πραγματοποιήσουν στις 12 Μαΐου 2018. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αγγλικών. Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Στον εκπαιδευτικό ιστότοπο teacherland.gr μπορείτε να βρειτε εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων.

Μαθηματικά 

Νεοελληνική Γλώσσα

Αγγλικά

Γαλλικά

 

Επίσης από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία των συνεργατών μας,  Χρήστου Μερεντίτη και Μαρίας Πριοβόλου, ¨Οδηγός προετοιμασίας για τα Πρότυπα Γυμνάσια¨ Γλώσσα και Μαθηματικά, «Διαγωνιστικά Μαθηματικά – για μαθητές Γυμνασίου» τα οποία είναι κατάλληλα για αυτήν την προετοιμασία.