Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Παιδικά βιβλία με θέμα την εορτή του Πάσχα.

Ημερομηνια: 20-03-2018

Σας προτείνουμε να διαβάσετε με τα παιδιά σας, στις φετινές διακοπές του Πάσχα, δυο υπέροχα βιβλία με θέμα αυτήν την μεγάλη θρησκευτική γιορτή που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σαΐτη.

Η περιπέτεια μιας Λαμπάδας.

Η συγγραφέας Πηνελόπη Μωραίτου και η εικονογράφος Πέγκυ Φούρκα μας μεταφέρουν στην βιτρίνα ενός παιχνιδάδικου, ένα Σάββατο του Λαζάρου. Μεγάλα πλαστικά κόκκινα αυγά, άσπρα χνουδωτά κουνελάκια, πολύχρωμα φαναράκια και όλων των ειδών τις πασχαλινές λαμπάδες, που καμαρώνουν στολισμένες με κορδέλες, λουλούδια, καραβάκια, κουκλιά και ότι μπορεί να βάλει ο νους του άνθρωπου, θα τα συναντήσουμε εκεί. Ανάμεσα τους στριμωγμένο σε μια γωνιά ένα κίτρινο χλωμό κεράκι πρόβαλε δειλά το φιτιλάκι του. Το ταπεινό αυτό μικρό κεράκι έχει ένα κρυφό πασχαλινό όνειρο. Ένα μεγάλο ταξίδι και μια απίθανη περιπέτεια το περιμένει. Μαζί με την μικρή Ελπίδα θα βρεθούν στην μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

 Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαυρακιού στις Κυκλάδες.

Είναι Σάββατο του Λαζάρου και στη Μύκονο η κυρά Δέσποινα ετοιμάζει, σύμφωνα με το έθιμο του νησιού, τα Λαζαράκια. Κατά λάθος, ένα Λαζαράκι της πέφτει σε μια κατσαρόλα που βράζει ντοματοχυμό και γίνεται κόκκινο. Αμέσως τ’ άλλα αρχίζουν να το κοροϊδεύουν. Εκείνο, στενοχωρημένο, το σκάει από την υπόλοιπη ομάδα και με τη βοήθεια μιας κανέλας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, γέρνει στις Κυκλάδες προσπαθώντας να βρει κάτι για ν’ αποδείξει στα αδέρφιζα τοα πως στην ουσία δε διαφέρουν μεταξύ τους. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, μαθαίνει για τα έθιμα που έχει κάθε νησί και σιγά σιγά συνειδητοποίει τη σπουδαιότητα της Ανάστασης. Θα βρει άραγε αυτό που ψάχνει για να αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι κακός αλλά … διαφορετικός; Ένα εξαιρετικό παραμύθι από την Ιωάννα Σκαρλάτου που μας ταξιδεύει στις όμορφες Κυκλάδες την περίοδο του Πάσχα, με εικόνες της Πέγκυς Φούρκα που θα μαγέψουν τα παιδιά.