Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Library4all: Προσφέρουμε βιβλία, στηρίζουμε σχολεία.

Ημερομηνια: 26-04-2018

Πιστεύουμε ότι η ύπαρξη βιβλιοθήκης σε κάθε σχολείο είναι μια αναγκαιότητα για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό. Τα παιδιά χρειάζονται την τροφή των βιβλίων, έχουν ανάγκη στην εύκολη πρόσβαση σε βιβλία που θα τα ταξιδέψουν στους κόσμους της ιστορίας, της φαντασίας, των συναισθημάτων και τόσων ακόμα που προκαλούν το ενδιαφέρον τους. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Library4all δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη και την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

Θα μας μιλήσει για το Library4all  μια εκ των δημιουργών του, η κα Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Η κα Γερουλάνου πρόσφατα αναδείχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» στην κατηγορία «Κοινωνικό Έργο», μέσα από τη διαδικασία του περιοδικού Beauté, για την προσφορά του Library4all στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών.

«Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Πιστεύουμε ότι η συχνή επαφή των παιδιών με τα βιβλία, και ιδιαίτερα στο χώρο του σχολείου όπου βρίσκονται καθημερινά, είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της ικανότητας ανάγνωσης και γραφής τους. Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρουμε είναι καινούρια ή σε άριστη κατάσταση και προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων.  Μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια, είδαμε τους δασκάλους να υποδέχονται τα βιβλία με συγκίνηση και τους μαθητές τους να δείχνουν ανείπωτη χαρά.

Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουμε προσφέρει περισσότερα από 56.000 βιβλία σε 1.330 βιβλιοθήκες σχολείων στην Αττική και την περιφέρεια. Βιβλία μας έχουν ταξιδέψει στα ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, στο Κατάρ, στην Τιφλίδα, στο Cambridge και στη Νέα Υόρκη, Επίσης έχουμε δώσει περισσότερα από 40.000 βιβλία σε διάφορους φορείς σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει τέλος να αναφέρω ότι με το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, φροντίζουμε να στέλνουμε βιβλία, κυρίως στην αγγλική και την αραβική γλώσσα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε σχολεία με προσφυγόπουλα.»

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν την βιβλιοθήκη τους και όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά σε αυτόν τον σκοπό, μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@library4all.com.