Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Summer Camps για κάθε ηλικία και κάθε γούστο!

Ημερομηνια: 23-05-2018

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί του τα παιδιά επιθυμούν να ζήσουν στιγμές παιχνιδιού και ξενοιασιάς. Σας προτείνουμε καλοκαιρινά προγράμματα πολλών διαφορετικών ειδών που τα παιδιά θα λατρέψουν.

Ελληνογερμανική Αγωγή

Ένας από τους βασικούς στόχους της Ελληνογερμανική Αγωγής είναι να συντελέσει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση ισορροπημένης και ολοκληρωμένης προσωπικότητας των παιδιών. Αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις, την υλικοτεχνική υποδομή, το μεράκι των εκπαιδευτικών και τη διάθεση των μαθητών της η Ελληνογερμανική Αγωγή διοργανώνει, από 18 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου, πολύπλευρες εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες, για να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν, να ζήσουν όμορφες στιγμές στο σχολείο τους, να μάθουν, να επικοινωνήσουν στα γερμανικά και αγγλικά, να πειραματιστούν, να αθληθούν και να εκφραστούν δημιουργικά. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας και βαθμίδας έχουμε σχεδιάσει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:

 • All Sport Camp (από Α΄Δημοτικού και πάνω)
 • Mini All Sport Camp (νήπια και προνήπια)
 • Football Camp (από Α΄Δημοτικού και πάνω)
 • Basketball Camp (από Α΄Δημοτικού και πάνω)
 • Language Camp (από νήπια και πάνω)
 • Science Camp (σε μαθητές και μαθήτριες που έχουν ολοκληρώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού)

 Εκπαιδευτήρια Φραγκή

Τα Εκπαιδευτήρια Φραγκή οργανώνουν  και φέτος ένα δημιουργικό πρόγραμμα που συνδυάζει ΑΘΛΗΣΗ – ΜΑΘΗΣΗ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 18 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών.  Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνει είναι:

 • Αθλητικές εγκαταστάσεις PARADISE PARK  (ποδόσφαιρο, βιωματικές δραστηριότητες, χόκεϊ χόρτου, παιχνίδι).
 • Αθλητικές δραστηριότητες   (ποδόσφαιρο , μπάσκετ, παιδαγωγικά παιχνίδια) σε κοντινούς  στο σχολείο αθλητικούς χώρους  και πεζοπορία στον ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ  ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ - στο ΤΑΤΟΪ , τις πρωινές  ώρες  και επιστροφή στο σχολείο, με κυκλικό πρόγραμμα για κολύμβηση , πόλο, αεροβική γυμναστική στο νερό και δημιουργική  απασχόληση .
 • Πρωινή επίσκεψη στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ.
 • ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ Ο.Α.Κ.Α (δραστηριότητες : τραμπολίνο, κολύμβηση, ρυθμική , αναρρίχηση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο)
 • Πάρκο εκμάθησης   ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στη Νέα Μάκρη JUMI CAR και εναλλακτικά στο θεματικό Πάρκο ``ADVENTURE PARK``.
 • Πρόγραμμα στο ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

Θα προσφέρεται καθημερινά   α) πρόγευμα και β) μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο του σχολείου μας. 

 STEM Education

Στις Παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων που βρίσκονται στον Αγ. Ανδρέα Αττικής θα πραγματοποιηθεί ένα πολύ ενδιαφέρον Summer School για μαθητές Δημοτικού (18 Ιουνίου – 22 Ιουνίου, 25 Ιουνίου – 29 Ιουνίου) και  για μαθητές Γυμνασίου (2 Ιουλίου – 6 Ιουλίου, 9 Ιουλίου – 13 Ιουλίου). Το πρόγραμμα μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει! Κάθε κατασκευή διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται μέσω ενός ψηφιακού προγράμματος που συντάσσουν εύκολα οι ίδιοι πάνω στην οθόνη αφής ενός tablet, ασύρματα συνδεδεμένου με την ρομποτική κατασκευή. Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

 Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαράς και του παιχνιδιού για τα παιδιά. Mε κύριο στόχο να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά παρέα με τους συνομηλίκους τους και να κάνουν αθλητικές δραστηριότητες, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη δημιούργησαν Summer Camps για παιδιά από 3 έως 12 ετών (με τμήματα χωρισμένα ανά ηλικία). Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 29 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιγνιώδεις δραστηριότητες στα Αγγλικά, αθλητισμό (πισίνα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις κ.α.), computer, ipads, θεατρική ομάδα, χορό, ζωγραφική και πολλά ακόμα. Επίσης θα λειτουργήσει ξεχωριστό Summer Camp Basketball 4U με head coach τον Νίκο Μπουντούρη.

 Μορφές Έκφρασης

Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-14 ετών κάτω από τη μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και να αναπτύξουν την επαφή τους με τη φύση. Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών ξεκινάνε φέτος με δημιουργία, με νέες φιλίες και χαρά μέσα σ’ ένα πανέμορφο δάσος πολύ κοντά στην πόλη, στον Βοτανικό Κήπο Χαϊδαρίου. Το camp θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.

 Ξένιαστος Κόσμος – Πάτρα

Το καλοκαίρι στην πόλη δε χρειάζεται να είναι βαρετό! Από 18 Ιουνίου έως 27 Ιουλίου στον «Ξένιαστο Κόσμο» φέρνουν τις διακοπές πιο κοντά περνώντας τα πρωινά ξένοιαστα και δημιουργικά. Πολλές δραστηριότητες περιμένουν τους μικρους μας φίλους, όπως κηπουρική, συγγραφή παραμυθιών, δημιουργία μουσικού συγκροτήματος, θεατρική παράσταση, εικαστικές δημιουργίες, γνωριμία με διάφορους επαγγελματίες και επαγγέλματα.

 

ΚΥΠΡΟΣ

Plato Educational Services Summer Courses

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές 10 - 13  ετών  στην Λεμεσό της Κύπρου . Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα με την χρήση νέων τεχνολογιών, περιλαμβάνει διαμονή, πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες, εκδρομές, μεταφορά και εκπαιδευτικό υλικό. Το πρόγραμμα ξεκινάει την πρώτη Δευτέρα του Ιουνίου.

 P.I Tutors Panaretos Educational Center (Βασιλέως Κωνσταντίνου 62, Λεμεσός)

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού  και θα πραγματοποιηθεί στην Λεμεσό της Κύπρου από 25 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου 2018 . Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνει είναι Γυμναστική, Τέχνη, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Ζαχαροπλαστική, Κατασκευές-Χειροτεχνίες και Εκπαιδευτικές Εκδρομές.

)