Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βιβλία που θα μας ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι!

Ημερομηνια: 17-06-2018

Τα σχολεία τέλειωσαν και για τα παιδιά ξεκινάει η ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών. Ο ελεύθερος χρόνος τους πλέον είναι αρκετός για να τον μοιράσουν στην θάλασσα, στο παιχνίδι και …. στην ανάγνωση ξεχωριστών βιβλίων.

Δυο πολύ αγαπημένα μας βιβλία, προτείνουμε σε παιδιά που έχουν κλείσει τα 9 έτη, για να τους ταξιδέψουν σε χώρες μακρινές και φυσικά στην απίστευτη χωρά της φαντασίας, όπως μόνο τα παιδιά μπορούν να την αντιληφτούν.

 

Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή #1, της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

 

Η συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου δημιούργησε μια καταπληκτική περιπέτεια, που ταξιδεύει τους μικρους αναγνώστες στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία!

Ο Άρης μετακομίζει στην Αθήνα, στην καρδιά της μεγαλούπολης. Δύσκολη αλλαγή. Το σπίτι, η γειτονιά, ο κόσμος – όλα καινούρια. Ευτυχώς, το νέο του σπίτι έχει και σοφίτα που προορίζεται για δική του, αλλά με μια προϋπόθεση: να την καθαρίσει ο ίδιος και να πετάξει όλη τη σαβούρα του παλιού ιδιοκτήτη. Με σακούλες σκουπιδιών και τη σκούπα στο χέρι, ο Άρης αναλαμβάνει δράση … Αυτό που δεν γνωρίζει, όμως, είναι πως αυτή εκκαθάριση σύντομα θα του αλλάξει τη ζωή.

Ένα ημερολόγιο του παλιού ιδιοκτήτη, του καθηγητή Φίλιππου, θα σταθεί η αφορμή για τον Άρη και τη νέα του φίλη, τη Λίνα, να ταξιδέψουν σε κόσμους διαφορετικούς. Να γνωρίσουν τους Αβορίγινες και τους Μαορί και να μάθουν τις καθημερινές τους συνήθειες και τον πολιτισμό τους. Και όλα αυτά, μέσω ενός ιπτάμενου τρίκυκλου!

Το βιβλίο πλαισιώνεται με τις υπέροχες εικόνες της Σάντρας Ελευθερίου που γίνονται ένα με το κείμενο και δίνουν χρώμα σε αυτό το ταξίδι.

 

Η μηχανή που έφτιαχνε ιστορίες, της Δέσποινας Ηρακλέους

 

 Συναρπαστικά αλλά και περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Λα Κρουασαντερι! Ντρόουν σε μυστική αποστολή σκορπίζει στην πόλη χαρτιά με απίθανες ιστορίες… Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο αποστολέας. Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Τι σχέση έχει ένα εντεκάχρονο αγόρι, ο Φιλί; Τι γίνεται όταν εμφανίζεται στην πόλη ο Τρόμος μαζί με τους πιστούς ακολούθους του, της Ημιμαθιόνες και τους Δειμονίδες;

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο που τα παιδιά θα δυσκολευτούν να το αφήσουν από τα χέρια τους. Η συγγραφέας του Δέσποινα Ηρακλέους αγαπάει πολύ τις ιστορίες που τις λένε οι μαθητές της, κάποιες από αυτές τρύπωσαν μέσα σε αυτό το βιβλίο! Η εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά κανει το βιβλίο να ξεχωρίζει και κάθε σελίδα του να αποτελεί ένα έργο τέχνης.

 Τα βιβλία κυκλοφορούν από την Ελληνοεκδοτική.

)