Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δυο παιδικά βιβλία για την πορεία προς την αυτογνωσία, την ενσυναίσθηση και την θαυμαστή επίδραση της αγάπης.

Ημερομηνια: 17-06-2018

Για παιδιά που τελείωσαν τις πρώτες τάξης του Δημοτικού προτείνουμε δυο βιβλία που θα μιλήσουν στην ψύχη τους. Οι πρωταγωνιστές των βιβλίων αυτών είναι ζώα, που ζουν εμπειρίες και τους απασχολούν θέματα ίδια με αυτά κάθε σημερινού παιδιού. Οι ήρωες – ζώα και στα δυο βιβλία βρίσκουν την λύση στα προβλήματα τους μέσα από την μουσική.

Το θυμωμένο αρκουδάκι, της Γλυκερίας Γκρέκου σε εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη.

 

Γιατί η καρδούλα του Μάκη, του μικρού αρκούδου, μοιάζει με τρικυμισμένη θάλασσα; Και γιατί, όταν νοιώθει έτσι, γίνεται επιθετικός με τους άλλους; Ποιος φταίει για τον θυμό του και τι μπορεί να βοηθήσει, ώστε να τον αντιμετωπίσει και να τον ξεπεράσει; Θα καταφέρει ο Μάκης να βρει τον τρόπο να γαληνέψει τη φουρτουνιασμένη του καρδιά;

Μια τρυφερή ιστορία για τη σοφή διαχείριση του θυμού, τη δύναμη της ενσυναίσθησης και τη θαυμαστή επίδραση της αγάπης, της δημιουργικότητας και της μουσικής στη ζωή μας!

Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης, του Αντώνη Λαμπρινίδη σε εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου.

 

Το μικρό αηδόνι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βρει φίλους και να μοιραστεί μαζί τους τη ζωή στο αγαπημένο του δάσος. Αλλά δεν τα καταφέρνει… Η κουκουβάγια του δίνει μια σοφή συμβουλή. Έτσι ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι για να βρει τον εαυτό του και να πιστέψει σ΄αυτόν. Κατά την διάρκεια του θα βιώσει, θα μάθει και θα νιώσει πολλά. Τι θα συμβεί, άραγε, όταν επιστρέψει στην παλιά φωλιά;

Ένα υπέροχο κείμενο για την πορεία προς την αυτογνωσία και την κοινωνική αποδοχή, τη δύναμη της πίστης, την αξία της προσπάθειας και της αλήθειας της ζωής μας. Για ν’ ακούσουμε μικροί και μεγάλοι, με τα αφτιά μας τη μελωδία της αγάπης.

 Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Σαΐτη.

)