Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ο γάμος του μπαμπά μου, της Σοφίας Παράσχου σε εικόνες της Μάρως Αλεξάνδρου.

Ημερομηνια: 18-06-2018

Η παιδική λογοτεχνία μπορεί να δώσει τις πιο απλές απαντήσεις στις πιο σύνθετες ερωτήσεις των μικρών παιδιών, ειδικά σε θέματα που αφορούν την οικογένεια.

Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν τις ίδιες απορίες με την εξάχρονη Βίκυ. Γιατί κάποια παιδιά, όπως εκείνη, δε ζουν με τον μπαμπά και τη μαμά στο ίδιο σπίτι; Γιατί χωρίζουν οι γονείς; Όταν χωρίζουν, αγαπούν το ίδιο ή περισσότερο τα παιδιά τους; Είναι κακό που αγαπάει την αρραβωνιαστικιά του μπαμπά της; Η μαμά της θα θυμώσει που θα γίνει παράνυφη στο γάμο του μπαμπά με τη Δανάη; Όλα αυτά τα ερωτήματα την προβληματίζουν, καθώς ετοιμάζεται για τον γάμο του μπαμπά της. Επειδή όμως είναι ένα πανέξυπνο κοριτσάκι, στο τέλος καταφέρνει να είναι όλοι χαρούμενοι, και πιο πολύ η ίδια, γιατί όχι μονό βρίσκει τις απαντήσεις που χρειαζόταν, αλλά και κάτι ακόμα: μια υπέροχη έκπληξη που θα έρθει σε λίγους μήνες!

Το βιβλίο «Ο γάμος του μπαμπά μου» της Σοφίας Παράσχου θα μιλήσει στις καρδιές όχι μόνο των παιδιών που έχουν αντίστοιχες οικογενειακές σχέσεις, αλλά και σε κάθε παιδί που μπορεί να έχει σκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι γονική αγάπη δεν αλλάζει πότε. Η σχέση ενός γονιού με το παιδί του είναι μοναδική και δεν μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες.

 

Η εικονογράφηση της Μάρως Αλεξάνδρου στολίζει υπέροχα το κείμενο, δίνει μοναδικό χρώμα και εικόνα στους πρωταγωνιστές του. Κάθε σελίδα του βιβλίου έχει και ένα ξεχωριστό σχέδιο που ταιριάζει απόλυτα με την ηλικία των παιδιών που απευθύνεται το βιβλίο. Αγαπημένη μας εικόνα αυτή της Βίκυς παράνυφης με την νέα σύζυγο του πατέρα της να πηγαίνουν πιασμένες χέρι χέρι στην εκκλησία, ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο της Μάρως να δημιουργεί εκφραστικά πρόσωπα στα σχέδια της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Εκπαιδευτικό υλικό για διαθεματικά Project με ποικίλη θεματολογία έχει δημιουργήσει η νηπιαγωγός, συγγραφέας και βραβευμένη για το έργο της Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου, έπειτα από χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας, με την εξαιρετική εικονογράφηση της Μάρως Αλεξάνδρου. Εδώ θα βρείτε το εκπαιδευτικό υλικό για Project στο Νηπιαγωγείο.