Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ταξιδεύοντας στην ιστορία της Βυζαντινής περιόδου με ένα αλφαβητάρι.

Ημερομηνια: 10-07-2018

Μπορούν τα παιδιά να αγαπήσουν και να μάθουν Ιστορία μέσα από παιγνιώδης δραστηριότητες; Μα φυσικά! Ειδικά όταν αυτές έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την επαφή των παιδιών με την Ιστορία μέσα από θέματα που τους ενδιαφέρουν και δεν έχουν στόχο την στείρα απομνημόνευση.

Αυτό ακριβώς έχει πτυχή η αγαπημένη συγγραφέας και παιδαγωγός Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου στο βιβλίο της «Το αλφαβητάρι της Αγίας Σοφίας». Μας ταξιδεύει, παρέα με τον Νικηφόρο, ένα σύγχρονο μικρό περιηγητή μέχρι την βυζαντινή Κωνσταντινούπολη για να μάθουμε όλα τα μυστικά της Αγίας Σοφίας από το Α μέχρι το Ω!

 

Πως θα γίνει αυτό; Μέσα από ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, παραδόσεις, θρύλους, δημοτικά και σύγχρονα τραγούδια και αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα. Παράλληλα, τα παιδιά θα ακονίσουν το μυαλό τους, θα ενεργοποιήσουν την κρίση και τη φαντασία τους, θα ψυχαγωγηθούν με πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά έργα!

Η εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση δίνει ζωντάνια και χρώμα  στο βιβλίο. Αγαπημένη μας δραστηριότητα αυτή με την καρκινική γραφή που μυεί τα παιδιά στον θαυμαστό κόσμο των μυστικών κωδικών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σαΐτη.

Εκπαιδευτικό υλικό για διαθεματικά Project με ποικίλη θεματολογία έχει δημιουργήσει η νηπιαγωγός, συγγραφέας και βραβευμένη για το έργο της Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου, έπειτα από χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας, με την εξαιρετική εικονογράφηση της Μάρως Αλεξάνδρου. Εδώ θα βρείτε το εκπαιδευτικό υλικό για Project στο Νηπιαγωγείο.

 

Αν θέλετε να προσεγγίσετε την Ιστορία της Βυζαντινής Εποχής με ένα διαφορετικό και δημιουργικό τρόπο τότε μπορείτε να δείτε το εκπαιδευτικό υλικό της Teacherland εδώ.