Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Βιβλίο προετοιμασίας για Διαγωνισμούς Προφορικής για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ημερομηνια: 06-09-2018

Με το βιβλίο «Αλγοριθμιάδα» του Χρήστου Μαλλιαράκη ως οδηγό θα μπορέσετε να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις για την εκμάθηση του προγραμματισμού, να εισαχθείτε στη λογική βασικών αλγορίθμων, να γνωρίσετε ορισμένες πιο πολύπλοκες έννοιες και να τις κατανοήσετε.

Αφού μάθετε τα βασικά βήματα του προγραμματισμού και εξοικειωθείτε με τα πιο σύνθετα, σας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμαστείτε σε προβλήματα που αναδείξαν τους Ολυμπιονίκες Πληροφορικής, αυτούς που στελέχωσαν την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής και έλαβαν μεγάλες διεθνείς διακρίσεις.

Στο χέρι σας είναι να διακριθείτε, ακολουθώντας το «ταξίδι» των Ολυμπιονικών, όπως αυτό χαρτογραφείται αναλυτικά σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται:

Α΄ Μέρος: Η δομή της ακολουθίας, η δομή της επιλογής, η δομή της επανάληψης, οι πίνακες, οι συναρτήσεις, τα αρχεία και οι δείκτες.

Β΄ Μέρος: Πολυπλοκότητα, ασυμπωτική συμπεριφορά αλγορίθμων, αναδρομική και λογαριθμική πολυπλοκότητα, δυναμικοί πίνακες, δομή συνόλων, στοίβες, ουρές, αναζήτηση δεδομένων, άπληστοι αλγόριθμοι, δυναμικός προγραμματισμός, γράφοι, μοντελοποίηση και διάσχιση των γράφων, δέντρα, θεωρία αριθμών, πιθανοτικοί αλγόριθμοι (Quicksort, Merge Heap, Treap και καρτεσιανά δέντρα), θεωρία παιγνίων, στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων στο πρότυπο Διεθνών Διαγωνισμών Πληροφορικής.

Γ΄ Μέρος: Πάλαια θέματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και οι λύσεις τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί απο την Ελληνοεκδοτική.

Ο Χρήστος Μαλλιαράκης είναι συγγραφέας του εξαιρετικού graphic novel ¨ Μπορείς να αποδράσεις από το εργαστήριο του Δρ. Tom Cat;¨, Ελληνοεκδοτική.