Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Πορτοκαλάδα ΣΛΟΥΡΠ του Βασίλη Κουτσιαρή

Ημερομηνια: 06-09-2018

Όταν πήρα στα χέρια μου το νέο βιβλίο του Βασίλη Κουτσιαρή «Πορτοκαλάδα ΣΛΟΥΡΠ» ενθουσιάστηκα τόσο εγώ όσο και η εννιάχρονη κόρη μου και ο τετράχρονος γιος μου. Το διαβάσαμε το ίδιο βράδυ. Άλλωστε το θέμα μας απασχόλησε πολύ αυτό το καλοκαίρι, καθώς μια μόνιμη ερώτηση των παιδιών μου ήταν «Μαμά να πάρουμε πορτοκαλάδα με ανθρακικό;». Φυσικά εγώ αρνιόμουν συνεχώς σε αυτό το αίτημα τους. Το βιβλίο μας έδωσε την δυνατότητα να συζητήσουμε ιδιαίτερα αυτήν την επιθυμία τους και φυσικά τους λόγους της δικής μου άρνησης.

Το βιβλίο ανήκει στην σειρά Μικροί  Ήρωες σε Μεγάλες Σκανταλιές και κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική που μας έχει συνηθίσει σε θέματα παιδικών βιβλίων που αγγίζουν την ζωή του σύγχρονου παιδιού. Ο μικρός πρωταγωνιστής του βιβλίου την ήθελε πολύ αυτή την πορτοκαλάδα με ανθρακικό, όμως οι γονείς του δεν θα του επέτρεπαν να την πιει. Τελικά η επιθυμία του να την πιει θα τον οδηγήσει σε μια απίστευτη περιπέτεια που θα προκαλέσει πολλά γέλια στους αναγνώστες.

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο που περιγράφει τις επιθυμίες των παιδιών και την διαφορετική σκοπιά που βλέπουν κάποια θέματα οι ενήλικες.

Αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο του Βασίλη Κουτσιαρή «Η Γραμμή».