Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Εκπαιδευτικό υλικό για το SCAT.

Ημερομηνια: 30-10-2018

Οι ρίζες του CTY (Center for Talented Youth) ανάγονται στη δεκαετία του 1970 και την πρωτοποριακή δουλειά του ψυχολόγου Julian Stanley (καθηγητή στο Johns Hopkins University). Ο Stanley εργάστηκε, για να αναδείξει όχι μόνο τα χαρίσματα των μαθητών αλλά και την πνευματική αντίληψη και τον ενθουσιασμό τους να ανταποκριθούν σε ακαδημαϊκές προκλήσεις αξιοποιώντας τις εξαιρετικές τους ικανότητες.

Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα του CTY Greece, πρέπει να λάβει μέρος και να επιτύχει στις εξετάσεις του Κέντρου. Οι εξετάσεις αφορούν μαθητές από Β' Δημοτικού ως Γ΄ Γυμνασίου και διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και στη Λευκωσία στην Κύπρο. Οι μαθητές που έχουν λάβει μέρος και έχουν επιτύχει στις εξετάσεις του Κέντρου μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν CTY Greece προγράμματα μέχρι και Β' Λυκείου.

Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τέστ που σχεδιάστηκαν και βαθμολογούνται από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δύο αν το επιθυμεί. Οι εξετάσεις για το σχολικό έτος 2018 – 19 ξεκινάνε στις αρχές Νοεμβρίου.

Η εκπαιδευτική ομάδα της Teacherland έχει δημιουργήσει φύλλα εργασίας (για την ενότητα των Μαθηματικών) στο ύφος του School and College Ability Test (SCAT), τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σε επιπλέον εξάσκηση.

Φύλλα εργασίας και εξάσκησης στο SCAT για μαθητές Γ & Δ Δημοτικού θα βρειτε εδώ.

Φύλλα εργασίας και εξάσκησης στο SCAT για μαθητές Ε & Στ Δημοτικού θα βρειτε εδώ.

)