Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Μια ιστορία για την ανιδιοτελή αγάπη από τον Βασίλη Κουτσιαρή και την Κατερίνα Βερούτσου

Ημερομηνια: 24-12-2018

Αλήθεια, μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε, όταν αγαπάμε αληθινά;

Το διαβάσαμε με τα παιδιά μου το ίδιο βράδυ που το πήραμε. Κανείς μας δεν μπορούσε να καταλάβει, στην αρχή, τι επιφύλασσε η ιστορία. Εγώ, ως ενήλικας, κατάλαβα πιο σύντομα από τα παιδία το νόημα του βιβλίου. Η ανάγνωση μου άρχισε να γίνεται πιο συγκινητική, δεν μπορούσα να κρύψω τα δάκρυα που μου προκάλεσε η ιστορία το Ματίας και του αδελφού του.

«Κοιτάχτηκα μια τελευταία φορά στον καθρέφτη. Ευτυχώς οι γονείς μου έλειπαν, έβαλα τη μηχανή στο κεφάλι μου και τρίχες άρχισαν να πέφτουν. Συνέχισα το έργο μου, και στο τέλος δεν υπήρχε ούτε μια τρίχα στο κεφάλι μου. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή τρόμαξα λιγάκι. Να, δεν ξέρω πώς να το πω, αλλά φαινόμουν διαφορετικός…»

Η ιστορία ενός γάτου που υποσχέθηκε στον αδελφό του ότι «Δεν θα σε πειράξει κανείς!» , εννοώντας την διαφορετικότητα ενός παιδιού που πάσχει από καρκίνο και που προκαλεί τα πειραχτικά σχόλια των άλλων, έδωσε την αφορμή για μια μεγάλη συζήτηση στο σπίτι μας. Σε αυτήν την συζήτηση τα παιδιά μου με εξέπληξαν θετικά, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους σε κάθε παιδί που μπορεί να είναι εξωτερικά διαφορετικό από εκείνους, για διάφορους λογούς, αλλά και την πεποίθηση τους ότι είναι ένα παιδί όμοιο με αυτούς.

Εξαιρετικό ανάγνωσμα για μικρούς και μεγάλους. Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

Αν θέλετε να διαβάσετε άλλο ένα εξαιρετικό  βιβλίο για όλα τα παιδιά – ήρωες, για την πίστη, την δύναμη και την υπομονή τους, προτείνουμε το Dreamland της Μάσσας Ζαχαρία – Φασούλα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

 

)