Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Εξετάσεις Υποτροφιών σε Ιδιωτικά Σχολεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνια: 07-02-2019

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα παιδιά επιθυμούν να διαγωνιστούν για τις Υποτροφίες, που τα Ιδιωτικά Σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ανακοινώνουν κάθε χρόνο. Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρώσει τις σημαντικότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις υποτροφιών των Ιδιωτικών Σχολείων.

 Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος 

Η αξιολόγηση των υποψήφιων μαθητών για υποτροφία με την διαδικασία της ατομικής εξέτασης και συνέντευξης έχει ξεκινήσει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να δηλώσετε ενδιαφέρον. 

 Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Oι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 (17:00 - 21:00) στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, στη Βάρη Αττικής. Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν στην Ελληνική γλώσσα και στα Μαθηματικά.

 Ιόνιος Σχολή 

Για τις Υποτροφίες της Ιόνιου Σχολής, η εξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/3/2019 στις 9:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Φιλοθέη. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά.

 Σχολή Μωραΐτη 

Η Σχολή Μωραΐτη διοργανώνει  το Σάββατο 16/3/2019 εξετάσεις για νέους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α Γυμνασίου του σχολείου. Οι μαθητές εξετάζονται στην Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και σε Γενικές γνώσεις/ δεξιότητες.

Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού

Για τις Υποτροφίες του Κολλεγίου Αθηνών – Ψυχικού, η εξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/3/2019 στις 8:30 π.μ. στις εγκαταστάσεις του σχολείου στο Ψυχικό. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα Αγγλικά, στην Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά.

 Νέα Γενιά Ζηρίδη 

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως η ημερομηνία εξετάσεων και οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει. Πιθανότατα, οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17/3/2019. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην Ελληνική Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στα Αγγλικά.

 Κωστέα Γείτονα 

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6/4/2019 9:00 π.μ.  Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αγγλικών.

 Ελληνική Παιδεία

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6/4/2019.  Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Νεοελληνικής Γλώσσα.

 Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20/4/2019.  Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσα και μιας ξένης γλώσσας.

 Ελληνογαλλική Σχολή JEANNE D’ ARC

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6/5/2019.  Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 Pierce 

Οι εξετάσεις για εισαγωγή στην Α΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Μαΐου 2019. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα: Αγγλικά 10:00 π.μ, Γλώσσα και Μαθηματικά 12:00 – 13:00 π.μ.

Εκπαιδευτήρια Ο ΠΛΑΤΩΝ 

Τα Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ», θα πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία στο σχολείο μέσα στον Μάρτιο 2019. Οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα για το ελληνικό πρόγραμμα και επιπλέον στα Αγγλικά για το Δίγλωσσο Πρόγραμμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Anatolia High School

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Σχολείου στη Θεσσαλονίκη, στις 11 Μαΐου 2019. Για τη χορήγηση της υποτροφίας θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά, τη Γλώσσα  και  στα Αγγλικά.

 Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Οι εξετάσεις για τις υποτροφίες θα γίνουν την Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 και ώρα 09:00. Οι υποτροφίες είναι ανεξάρτητες από την οικονομική κατάσταση της οικογένειας και καλύπτουν τα ετήσια δίδακτρα. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 Ελληνογαλλική σχολή Καλαμαρί

Οι εξετάσεις για τις υποτροφίες θα γίνουν την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 και ώρα 15:30. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Οι εξετάσεις για την α΄ Γυμνασίου  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Μαΐου και το Σάββατο 18 Μαΐου 2019. Οι εξετάσεις για τις τάξεις από τη β’ Γυμνασίου ως και την Γ’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2019 μία εβδομάδα μετά τη λήξη των ενδοσχολικών εξετάσεων. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην ύλη της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών της ΣΤ΄ Δημοτικού

Στον εκπαιδευτικό ιστότοπο teacherland.gr μπορείτε να βρειτε εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων.

Μαθηματικά 

Νεοελληνική Γλώσσα

Αγγλικά

Γαλλικά

 Επίσης από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία των συνεργατών μας,  Χρήστου Μερεντίτη και Μαρίας Πριοβόλου, ¨Οδηγός προετοιμασίας για τα Πρότυπα Γυμνάσια¨ Γλώσσα και Μαθηματικά«Διαγωνιστικά Μαθηματικά – για μαθητές Γυμνασίου» τα οποία είναι κατάλληλα για αυτήν την προετοιμασία.

)