Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Εξετάσεις Υποτροφιών σε Ιδιωτικά Σχολεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνια: 07-02-2019

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα παιδιά επιθυμούν να διαγωνιστούν για τις Υποτροφίες, που τα Ιδιωτικά Σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ανακοινώνουν κάθε χρόνο. Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρώσει τις σημαντικότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις υποτροφιών των Ιδιωτικών Σχολείων.

 Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος 

Η αξιολόγηση των υποψήφιων μαθητών για υποτροφία με την διαδικασία της ατομικής εξέτασης και συνέντευξης έχει ξεκινήσει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να δηλώσετε ενδιαφέρον. 

 Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Oι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020  στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, στη Βάρη Αττικής. Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν στην Ελληνική γλώσσα και στα Μαθηματικά.

 Ιόνιος Σχολή 

Για τις Υποτροφίες της Ιόνιου Σχολής, η εξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/3/2020  στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Φιλοθέη. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά.

 Σχολή Μωραΐτη 

Η Σχολή Μωραΐτη διοργανώνει  το Σάββατο 14/3/2020 και Κυριακή 15/3/2020 εξετάσεις για νέους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α Γυμνασίου του σχολείου. Οι μαθητές εξετάζονται στην Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και σε Γενικές γνώσεις/ δεξιότητες.

Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού

Για τις Υποτροφίες του Κολλεγίου Αθηνών – Ψυχικού, η εξέταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/3/2020 στις εγκαταστάσεις του σχολείου στο Ψυχικό. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα Αγγλικά, στην Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά.

 Νέα Γενιά Ζηρίδη 

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως η ημερομηνία εξετάσεων και οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην Ελληνική Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στα Αγγλικά.

 Κωστέα Γείτονα 

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28/4/2020.  Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αγγλικών.

 Ελληνική Παιδεία

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως η ημερομηνία εξετάσεων και οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει.  Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Νεοελληνικής Γλώσσα.

 Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως η ημερομηνία εξετάσεων και οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει.   Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσα και μιας ξένης γλώσσας.

 Ελληνογαλλική Σχολή JEANNE D’ ARC

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30/3/2020.  Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 Pierce 

Οι εξετάσεις για εισαγωγή στην Α΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Μαΐου 2020. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα: Αγγλικά 10:00 π.μ, Γλώσσα και Μαθηματικά 12:00 – 13:00 π.μ.

Εκπαιδευτήρια Ο ΠΛΑΤΩΝ 

Τα Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ», θα πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών με υποτροφία στο σχολείο μέσα στον Μάρτιο 2020. Οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα για το ελληνικό πρόγραμμα και επιπλέον στα Αγγλικά για το Δίγλωσσο Πρόγραμμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Anatolia High School

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Σχολείου στη Θεσσαλονίκη, στις 9/5/2020. Για τη χορήγηση της υποτροφίας θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά, τη Γλώσσα  και  στα Αγγλικά.

 Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Οι εξετάσεις για τις υποτροφίες θα γίνουν την Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 και ώρα 09:00. Οι υποτροφίες είναι ανεξάρτητες από την οικονομική κατάσταση της οικογένειας και καλύπτουν τα ετήσια δίδακτρα. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 Ελληνογαλλική σχολή Καλαμαρί

Οι εξετάσεις για τις υποτροφίες θα γίνουν την μέσα στον  Μαΐο 2020. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν  στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Οι εξετάσεις για την α΄ Γυμνασίου  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Μαΐου και το Σάββατο 16 Μαΐου 2020. Οι εξετάσεις για τις τάξεις από τη β’ Γυμνασίου ως και την Γ’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2020 μία εβδομάδα μετά τη λήξη των ενδοσχολικών εξετάσεων. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην ύλη της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών της ΣΤ΄ Δημοτικού

Στον εκπαιδευτικό ιστότοπο teacherland.gr μπορείτε να βρειτε εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων.

Μαθηματικά 

Νεοελληνική Γλώσσα

Αγγλικά

Γαλλικά

 Επίσης από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία των συνεργατών μας,  Χρήστου Μερεντίτη και Μαρίας Πριοβόλου, ¨Οδηγός προετοιμασίας για τα Πρότυπα Γυμνάσια¨ Γλώσσα και Μαθηματικά«Διαγωνιστικά Μαθηματικά – για μαθητές Γυμνασίου» τα οποία είναι κατάλληλα για αυτήν την προετοιμασία.

)