Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

«Ἔγρεο, φίλα μᾶτερ. Προσωποποιήσεις της Ελλάδας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας»

Ημερομηνια: 09-04-2019

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή όλης της ομάδας της Teacherland που θα προωθήσουμε – ως χορηγοί επικοινωνίας - τις εκδηλώσεις του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οι οποίες θα κορυφωθούν το 2021. Σας παρουσιάζουμε την παρακάτω έκθεση και παρουσίαση βιβλίου, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η παρουσίαση της έκδοσης «Ἔγρεο, φίλα μᾶτερ. Προσωποποιήσεις της Ελλάδας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», του καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Γιάννη Κόκκωνα (έκδοση ΜΙΕΤ, 2018), και τα εγκαίνια της ομότιτλης έκθεσης  εικόνων και κειμένων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας της ΙΕΕΕ, Θεμιστοκλής Κοντογούρης.

Για την έκδοση θα μιλήσουν οι: Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης, ιστορικός, ομότιμος διευθυντής ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Νάσια Γιακωβάκη, ιστορικός, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Ιωάννου, ιστορικός τέχνης, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Θα προλογίσει και θα συντονίσει την παρουσίαση η Κωστούλα Σκλαβενίτη, υπεύθυνη εκδόσεων του ΜΙΕΤ.

Την έκθεση θα παρουσιάσει η επιμελήτριά της και προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης της Ιστορική και Εθνολογικής Εταιρεία της Ελλάδος, Δήμητρα Κουκίου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με σύντομη ομιλία του συγγραφέα.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Απριλίου-31 Ιουλίου 2019

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 08:30-14:30.

)