Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες: Ο Αγώνας του ’21 μέσα από τα μάτια του μικρού Νικήτα.

Ημερομηνια: 03-05-2019

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή όλης της ομάδας της Teacherland που θα προωθήσουμε – ως χορηγοί επικοινωνίας - τις εκδηλώσεις του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οι οποίες θα κορυφωθούν το 2021. Σας παρουσιάζουμε τo παρακάτω εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινάει από τις 4 Μαΐου.

Ο  Νικήτας, ένα παιδί από τα πολλά άγνωστα παιδιά του πήραν μέρος στον  Αγώνα του ‘21 , κάθε Σαββατοκύριακο  προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να φορέσουν τα μαγικά του τσαρούχια και να ακολουθήσουν τα βήματά του μέσα στο Μουσείο.

Ο ίδιος θα τους αποκαλύψει  ιστορίες από τον  Αγώνα «ζωντανεύοντας» τα όπλα, τις φορεσιές, τις σφραγίδες και τα προσωπικά αντικείμενα των Αγωνιστών του ’21.

Δεκαέξι στάσεις στο μουσείο αρκούν για να τον συναντήσουν.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μπορούν να το κάνουν μόνες τους οι  οικογένειες το Σαββατοκύριακο από τις 9π.μ έως και τις 2.30 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Οι γονείς προμηθεύονται από την είσοδο την τσάντα με τα τσαρούχια του μικρού Νικήτα (έως 39νούμερο), το φυλλάδιο του παιδιού  και ένα παιχνίδι γνώσεων για μεγάλους  που αποκαλύπτει  ιστορίες πίσω από 12 κειμήλια του ΕΙΜ.

Κάποια Σαββατοκύριακα ξεχωριστά από  τα άλλα, ένα παιδί ζωντανεύει τη φιγούρα του μικρού Νικήτα οδηγώντας τους μικρούς επισκέπτες  μέσα στο Μουσείο.

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου μια έκπληξη περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, καθώς παιδιά θα εμψυχώσουν τη φιγούρα του μικρού Αγωνιστή και θα αφηγηθούν ιστορίες από τον Αγώνα, "ζωντανεύοντας" τα όπλα, τις φορεσιές, τις σφραγίδες και τα προσωπικά αντικείμενα Αγωνιστών του ΄21.

Σάββατο 4 Μαΐου ώρα 12:00

Κυριακή 5 Μαΐου ώρα 11:00

Ελεύθερη συμμετοχή χωρίς προσυνεννόηση.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Οδός Σταδίου 13, 10561 Αθήνα (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής)

  210 3237617, 210 3237215 | www.nhmuseum.gr

 

)