Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Η μαγική λέξη (βιβλίο)

Ημερομηνια: 10-06-2019

Η Λίνα Μουσιώνη θα μας κρατήσει συντροφιά αυτό το καλοκαίρι με δύο εξαιρετικά βιβλία των οποίων τα θέματα απασχολούν καθημερινά τα παιδιά.

Το Μαγικό Κλειδί της Λίνας σε εικονογράφηση Κατερίνας Βερούτσου – κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική - αφορά την πιο μαγική λέξη του κόσμου το "Συγγνώμη"!!!  Μέσα από την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, τα παιδιά θα μάθουν  ποσό σημαντικό και πόσο εύκολο είναι τελικά να ζητάς συγγνώμη από τους ανθρώπους που αγαπάς. Πρόκειται για ένα συναίσθημα που μας δίνει φτερά και πετάμε. Τι Μαγικό Κλειδί  το διαβάσαμε με τα παιδιά μου το βράδυ της ημέρας που το παραλάβαμε. Τόσο πολύ άγγιξε τον γιό μου που το πήρε το άλλο πρωί στον παιδικό σταθμό να το διαβάσει η δασκάλα του και στους συμμαθητές του. Ένα βιβλίο που μας διδάσκει πως ξεκλειδώνουμε τις πόρτες της καρδιάς.

 

Η κόρη μου πάλι, ως μαθήτρια δημοτικού, λάτρεψε την "Βικτώρια". Αυτό το βιβλίο της Λίνας, με εικόνες του Γιάννη Σκουλούδη, κυκλοφορεί από το Μεταίχμιο. Βλέπετε είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους, να μην χρειάζεται να ακολουθούν τα πρότυπα που κάποιοι άλλοι έχουν θέσει για αυτούς. Ένα τέτοιο παιδί είναι η Βικτώρια, που δεν θέλει να είναι πολλά παιδιά μαζί, αλλά ένα κι αληθινό. Είναι αυτή που προτιμά την κολύμβηση από το μπαλέτο που θέλει η μαμά της, που θέλει να κάνει και καμιά μουντζούρα που και που κι όχι μόνο τέλεια γράμματα. Η Βικτώρια έχει βρει την λύση, κι αν έχετε παρόμοια προβλήματα, προτείνει να την εφαρμόσετε κι εσείς. Το βιβλίο περιέχει πολύ αξιόλογες δραστηριότητες κατανόησης κειμένου. Ιδιαίτερα σημαντικό για να προχωρήσουν οι μικροί αναγνώστες ενα βήμα παρά πέρα την ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων.

Καλή σας ανάγνωση!!!

Μαρία Πριοβόλου

)