Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Science Saturday στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας

Ημερομηνια: 12-06-2019

Το Σάββατο 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Science Saturday στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής είχαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και η διεύθυνση του σχολείου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδίασαν και υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Teacherland Βασίλης Γρηγορίου, Νάντια Παπαγεωργίου και Μαρία Πριοβόλου. Ευχαριστούμε θερμά την φιλόλογο και συγγραφέα της Teacherland κυρία Ελισάβετ Ζαρολιάγκη για την πρόσκληση μας. Οι μαθητές του σχολείου φυσικοδιασκέδασαν και μαθηματικοέπαιξαν.

 

Οι μαθητές της Α & Β Δημοτικού έπαιξαν μαθηματικά επιτραπέζια παιχνίδια. Τα παιχνίδια αυτά έχουν σαν στόχο να κάνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τα Μαθηματικά με ευχάριστο τρόπο. Το πρώτο παιχνίδι αφορούσε την αναγνώριση των γεωμετρικών στερεών. Στην συνέχεια παίξαμε Jenga με μαθηματικές ερωτήσεις γραμμένες πάνω στα τουβλάκια.

Οι μαθητές της Ε & Στ Δημοτικού ενθουσιάστηκαν μέσα από πειράματα Φυσικών Επιστημών. Αρχικά δημιούργησαν φούσκες με μια μυστική συνταγή. Έπειτα κατασκεύασαν τον δικό τους δίσκο του Νεύτωνα και είδαν πως λειτουργεί και ποιο αποτέλεσμα έχει.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία θετικών επιστημών για όλους μας!