Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Επετειακό Πρόγραμμα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Ημερομηνια: 18-09-2019

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή όλης της ομάδας της Teacherland που θα προωθήσουμε – ως χορηγοί επικοινωνίας - τις εκδηλώσεις του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάσταση του 1821, οι οποίες θα κορυφωθούν το 2021. Σας παρουσιάζουμε την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνέντευξη τύπου, καθώς και τους ομιλητές.

 Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12:00 η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος - Εθνικό Ιστορικό Μουσείο διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα παρουσιασθεί το Επετειακό Πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Για το Επετειακό Πρόγραμμα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου θα μιλήσουν οι:

Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Μέλος της εποπτεύουσας το Πρόγραμμα Επιστημονικής Επιτροπής.

Μαρία Παπαναστασίου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Δημήτρης Παπάζογλου, Υπεύθυνος σχεδιασμού οπτικής επικοινωνίας της Επετειακής Έκθεσης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: Ο Γενικός Γραμματέας της ΙΕΕΕ κ. Θεμιστοκλής Π. Κοντογούρης και εκπρόσωποι των δωρητών, χορηγών και υποστηρικτών του Επετειακού Προγράμματος.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, κιβωτός κειμηλίων και κέντρο έρευνας για το 1821, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Από το 2018 υλοποιεί ένα μεγάλο πλέγμα εκθέσεων, εκδόσεων και εκδηλώσεων, με στόχο να εμπλέξει το κοινό σε ολόκληρη την επικράτεια, σε μία ανοικτή διαδικασία συζήτησης και αναστοχασμού. Οι δράσεις κορυφώνονται τον Μάρτιο του 2021 με την μεγάλη επετειακή Έκθεση στην έδρα του Μουσείου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Ενότητες της Έκθεσης θα «ταξιδέψουν» σε δέκα μουσεία και πολιτιστικούς φορείς της περιφέρειας. Το ίδιο χρονικό διάστημα, πλωτή έκθεση θα επισκεφθεί με ιστιοφόρο ιστορικά νησιά και λιμάνια της άγονης γραμμής.

Το ΕΙΜ έχει στο πλάι του μία μεγάλη ομάδα υποστηρικτών, οι οποίοι αναγνωρίζοντας το κύρος του και το πολιτιστικό έργο που επιτελεί συνεχώς από την ίδρυσή του, αποφάσισαν να συνδράμουν την προσπάθειά του. Η υποστήριξη αυτή, εκτός από την παροχή των υλικών πόρων, επιβεβαιώνει ότι το εγχείρημα συστρατεύει δυνάμεις απευθυνόμενο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία αλλά και στο διεθνές κοινό.