Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Διδάσκοντας Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό

Ημερομηνια: 20-09-2019

Είναι αλήθεια ότι οι Φυσικές Επιστήμες απαιτούν ειδικές γνώσεις και πρέπει να τις διδάσκουν μόνο φυσικοί; Είναι αλήθεια ότι συνδέονται με δύσκολα πειράματα και προϋποθέτουν τη χρήση νέων τεχνολογιών; 

Το συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να διακρίνετε μύθους και αλήθειες γύρω από τις Φυσικές Επιστήμες και να σας δώσει το ερέθισμα, ώστε να τις αξιοποιήσετε εύκολα και δημιουργικά στην καθημερινή διδασκαλία. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα σας προτείνει ιδέες και τεχνικές για να ενθαρρύνετε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού να εξερευνήσουν τον φυσικό κόσμο γύρω τους και, με επίκεντρο το πείραμα, να μάθουν να λειτουργούν ως «μικροί επιστήμονες», αποκτώντας νέες γνώσεις και κατακτώντας δεξιότητες.

 Οι συμμετέχοντες θα αποτελέσουν ενεργά μέλη μιας «σχολικής τάξης» και, μέσα από τους εναλλασσόμενους ρόλους του επιμορφούμενου, του δασκάλου και του μαθητή, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες, πρακτικές και εργαλεία, και να προσεγγίσουν πολλαπλές θεματικές ενότητες (μηχανική, ηλεκτρισμός, μαγνητισμός, θερμότητα κ.ά.), εστιάζοντας στον φυσικό πειραματισμό. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές.

 Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, 10.00 - 15.00 

Τόπος διεξαγωγής: Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, Αθήνα, μετρό ΟΜΟΝΟΙΑ

ΣυντονιστέςΒασίλης Γρηγορίου (εκπαιδευτικός – συγγραφέας) και Νάντια Παπαγεωργίου (εκπαιδευτικός – συγγραφέας)

Κόστος συμμετοχής: 23 ευρώ (20% έκπτωση για τα μέλη του Δημιουργικού Σχολείου και τους μαθητές της Σχόλης)


Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

 
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Πληροφορίες - εγγραφές: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr

Ο Βασίλης Γρηγορίου, δρ. Διδακτικής της Φυσικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στη ρομποτική (ΕΜΠ) και τη διδακτική των Φ.Ε. (ΕΚΠΑ), έχει παρουσιάσει  πλήθος εισηγήσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι ενεργός εκπαιδευτικός και εργάζεται σε ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων Φυσικών Επιστημών και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Συγγραφέας στις Εκδόσεις Πατάκη και συνιδρυτής της ψηφιακής εκπαιδευτικής κοινότητας teacherland.gr.
 

Νάντια Παπαγεωργίου, φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη διδακτική των Φ.Ε. (ΕΚΠΑ), είναι ενεργός εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο, υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητών για τους διαγωνισμούς Φυσικής. Συγγραφέας στις Εκδόσεις Πατάκη και συνιδρύτρια της ψηφιακής εκπαιδευτικής κοινότητας  teacherland.gr.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία τους: