Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Μαμά που είσαι;" Ένα βιβλίο και ένα κέντρο για τις ανάγκες των παιδιών που αντιμετωπίζουν το θάνατο οικείου προσώπου.

Ημερομηνια: 02-10-2019

Ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα πραγματεύεται το βιβλίο της Αρετής Καράμπελα "Μαμά που είσαι;", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, την γονική απώλεια.

Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί να ζήσει με τον πατέρα του, όταν έχει χάσει την μητέρα του, διερωτάται η συγγραφέας του βιβλίου και μας ταξιδεύει στην ιστορία του. Η ηρωίδα του βιβλίου μαζί με τον μπαμπά της, μετακομίζουν σε ένα αλλιώτικο σπίτι, έπειτα από τον χαμό της μαμάς της. Νιώθει πολύ εύθραυστη έπειτα από την απώλεια του πιο αγαπημένου της προσώπου. Μια γάτα απ'το πουθενά, μια γκρινιάρα θεία, γλυκά που δεν τρώγονται, γιατροί, ένα αγόρι, να κυρίως κουτιά, θα την κάνουν να βρει όλα αυτά που χρειάζεται για να συνεχίσει την ζωή της.

Το βιβλίο κοσμούν οι εξαιρετικές εικόνες της Daniela Iride Murgia.

 

Για την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων σας προτείνουμε το Κέντρο Μέριμνα. Η Μέριμνα, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των παιδιών και γονιών που αντιμετωπίζουν την σοβαρή αρρώστια ή το θάνατο οικείου προσώπου ίδρυσε το 1998 ένα Συμβουλευτικό Κέντρο για τη Στήριξη Παιδιών και Οικογενειών που Πενθούν στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα merimna.org.gr.

)