Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Νύχτες γεμάτες φως της Σταυρούλας Κάτσου – Καντάνη.

Ημερομηνια: 23-12-2019

Το χριστουγεννιάτικο βιβλίο της Σταυρούλας Κάτσου - Καντάνη "Νύχτες γεμάτες φως" με εικόνες της Εύας Καραντινού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως μας προσφέρει όλα τα μηνύματα αυτών των ημερών μέσα από δύο θαυμαστές ιστορίες. Το ξέρεις ότι τα Δώρα των Μάγων υπάρχουν; Ότι μπορείς να τα δεις, ακόμη και να τα αγγίξεις; Ότι το αστέρι των Μάγων δεν χάθηκε και ότι μπορείς να γευτείς το Φως του; Διάβασε δύο υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που θα σου μείνουν αξέχαστες και θα σου μάθουν τα μεγάλα τους μυστικά που αξίζει να τα φυλάξεις για πάντα.

Που πήγε το αστέρι των Μάγων;

Στο Νίκο αρέσει να ταξιδεύει στον ουρανό. Ξεχνιέται ώρες να παρακολουθεί τα αστέρια και να τα αναγνωρίζει με το τηλεσκόπιο, που του έχει χαρίσει ο πατέρας του. "Παππού, πες μου που πήγε το αστέρι των Μάγων; Θέλω κι εγώ να το δω!" ρώτα ο Νίκος τον παππού. "Μα, αγόρι μου" του απαντά ο παππούς "το αστέρι των Μάγων δεν χάθηκε. Αστέρι φωτεινό είναι η Εκκλησία μας..."

Ποιος έκλεψε τα Δώρα των Μάγων;

"Ακούστε, παιδιά" είπε η δασκάλα. "Τα Δώρα των Μάγων ευωδιάζουν! Αναβλύζουν θαυματουργή χάρη, θεραπεύουν, προσφέρουν γιατρειά σε όσους με πίστη τα προσκυνούν και με θέρμη παρακαλούν τον Θεό για τα προβλήματα τους"! Στα λόγια της δασκάλας κύλησε ένα δάκρυ απ' τα μάτια της Μυρσίνης. Μεμιάς η μορφή της ξαδέλφης της, της Μυρτώς, ήρθε στο μυαλό της. "Τα Δώρα των Μάγων! Μήπως τα Δώρα των Μάγων μπορούν να προσφέρουν στη Μυρτώ το μεγάλο δώρο, που τόσο έχει ανάγκη;" σκεφτόταν η Μυρσίνη...