Άρθρα και Νεα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

«Φάρσα ή κέρασμα;»: Γιορτάζουμε το Halloween στο εκπαιδευτικό υλικό των Αγγλικών.

Ημερομηνια: 13-10-2016

Το  Halloween  γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως "trick or treat" («φάρσα ή κέρασμα»). 

Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από έναν παλιό Ιρλανδικό μύθο, αυτόν του τσιγκούνη και πειραχτήρη Τζακ. O μύθος λέει, πως κάποτε ήταν ένας τεμπέλης, αλλά πολύ έξυπνος αγρότης, ο Τζακ, ο οποίος μπόρεσε και παγίδευσε τον Διάβολο με έναν σταυρό. Τότε ο Διάβολος έκανε μαζί του μια συμφωνία: αν τον απελευθέρωνε, θα του εγγυόταν πως ο Τζακ δεν θα πήγαινε ποτέ στην Κόλαση. Η συμφωνία τηρήθηκε και έτσι ο πεθαμένος αγρότης κάθε χρόνο φτιάχνει αυτά τα φαναράκια, βάζει ένα κερί μέσα τους και περιπλανάται σε όλη τη Γη, για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.

Έχει γίνει και μια έρευνα σχετικά με τις προτιμήσεις των μικρών Αμερικανών στα γλυκά που δέχονται αυτήν τη μέρα. Τα περισσότερα παιδιά προτιμούν γλυκά με σοκολάτα, ένα μεγάλο μέρος θέλει γλυκό χωρίς σοκολάτα και πολύ λιγότεροι προτιμούν τις  τσίχλες.  

Τα παιδιά λατρεύουν αυτήν την γιορτή. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εμπλουτίσετε το μάθημα των Αγγλικών με «τρομακτικές» δραστηριότητες που θα αγαπήσουν οι μαθητές σας. Για να γιορτάσετε το Halloween με τους μαθητές της Δ Δημοτικού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εκπαιδευτικό υλικό που θα βρείτε εδώ. Ενώ για τους μαθητές της Ε Δημοτικού θα βρείτε υλικό εδώ.

Εδώ θα βρειτε εκπαιδευτικό υλικό για τα Αγγλικά της Γ Δημοτικού.